Novice

Pri Volvu naj bi spremenili koncept poimenovanja modelov

Volvo naj bi se v prihodnjem poimenovanju modelov preusmeril od dolgoletne tradicije znamke ter novodobnih standardov industrije z uporabo kombinacij črk in številk.

V pogovoru za Autocar je izvršni direktor Håkan Samuelsson med drugim povedal, da naj bi naslednik modela XC90 dobil bolj emocionalno ime, kot je sicer dobro prepoznavna kombinacija črk in številk. Za trenutna poimenovanja modelov je mnenja, da so zadki avtomobilov z oznakami dodobra podobni inženirskim specifikacijam.

S tovrstnim pristopom bi se Volvo odmaknil ne le od lastne tradicije, temveč tudi od pristopa drugih znamk pri prehodu na nove pogonske različice, kot so Volkswagen (ID.3, ID.4), BMW (iX) in Mercedes (EQS). Od sredine devetdesetih let preteklega stoletja v paleti švedske znamke XC označuje terence oziroma križance, V karavane, S limuzine in C kupeje.

Stališče Samuelssona je, da naj bi velike premike oziroma začetek nove generacije vozil na drugačnih zasnovah odražala tudi imena. Po novem na bi torej pri znamki k poimenovanju pristopili podobno, kot da bi v družini dobili novorojenca. Za naslednika XC90, ki je napovedan v prihodnjem letu, naj zaenkrat še ne bi našli pravega imena, potekale pa naj bi zelo zanimive in ustvarjalne razprave.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Slika: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ssangyong predstavil prve obrise nove generacije športnega križanca
Michael Lohscheller iz Opla v Vinfast