Novice

Stellantis in Samsung naj bi sklepala novo partnerstvo

Združeno podjetje Stellantis in južnokorejski Samsung SDI naj bi sklenila dogovor, po katerem naj bi v okviru skupnega podjetja proizvajala baterije za električna vozila.

V okviru skupnega podjetja naj bi potekala proizvodnja baterijskih paketov za električna vozila, namenjena trgom Severne Amerike. Dogovarjanja so več kot očitno še v teku, informacije pa naj bi agenciji Reuters podala neimenovana oseba, ki je blizu viru informacij in je želela ostati anonimna.

Lokacija novega proizvodnega obrata po do zdaj znanih informacijah še ni točno določena, vendar zaenkrat vse kaže na to, da naj bi potekala v Združenih državah Amerike. Samsung SDI sicer že proizvaja avtomobilske baterije v svojih obratih v Južni Koreji, na Kitajskem in na Madžarskem, kjer med drugim izdelujejo baterijske pakete tudi za znamki Ford in BMW.

Stellantis je pred kratkim že sklenil dogovor z južnokorejskim podjetjem LG Energy Solutions (LGES) v okviru katerega bo potekala proizvodnja baterijskih celic in modulov za Stellantisove modele, ki bodo v prodaji na severnoameriškem trgu. Če bo potrjen tudi dogovor s podjetjem Samsung SDI, bo to drugo partnerstvo podjetja Stellantis, ki bo zagotavljalo baterije za električne avtomobile, namenjene trgom Severne Amerike.

Kot je običajno ob zgodnjih razkritjih tovrstnih dogovorov, obe vpleteni podjetji zaenkrat še ne dajeta nobenih komentarjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Samsung SDI.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova generacija modela Range Rover pred vrati
Volvo predstavil finančni okvir prvega nastopa na borzi