Novice

Nova generacija modela Range Rover pred vrati

Pri proizvajalcu terenskih vozil Jaguar Land Rover so za prihodnji teden potrdili predstavitev nove generacije prestižnega športnega terenca Range Rover.

Kot najavo novega modela so na družbenih omrežjih predstavili prve obrise prihajočega terenca. Po besedah enega od vodilnih mož znamke Gerrya McGoverna naj bi bil to najbolj poželenja vreden Range Rover do zdaj in naj bi združeval zadržan in obvladovan videz zunanjosti s prestižno notranjostjo.

Glede na predstavljeno so pri znamki Land Rover tudi novi generaciji modela range Rover namenili prepoznavno silhueto, ki sledi evoluciji tega modela. Ohranjajo dobro znane proporce, črno obarvani stranski stebrički pa skupaj z zatemnjenimi stekli poudarijo efekt plavajoče strehe. Drugi posnetek ponuja vpogled v zasnovo sprednjega dela z napisom imena modela ter novo zasnovo sprednje maske s pravokotnimi elementi z zaobljenemi robovi.

Podobno kot prihajajoči nekoliko manjši Range Rover Sport je tudi Range Rover zasnovan na osnovi platforme MLA, ki naj bi ponujala različne možnosti pogona. Najverjetneje bo novi Range Rover na voljo kot blagi in priključni hibrid, poleg popolnoma baterijsko gnane električne različice pa naj bi kupcem ponudili tudi možnost izbire zmogljivejšega modela z oznako SVR, ki ga bo poganjal 4,4-litrski V8 s podporo dveh turbin.

S pobiranjem naročil za novo generacijo prestižnega terenca naj bi pri podjetju Jaguar Land Rover pričeli takoj po uradni predstavitvi, ki bo 26. oktobra.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Google Maps z okolju prijaznejšo izbiro poti
Stellantis in Samsung naj bi sklepala novo partnerstvo