Novice

Suzuki Jimny tudi kot gospodarsko vozilo

Za vse, ki za opravljanje svoje dejavnosti potrebujejo terensko vozilo, Suzuki predstavlja gospodarsko različico majhnega terenca Jimny.

Dvosedežna gospodarska različica majhnega in lahkega terenskega vozila Jimny bo namenjena vsem, ki potrebujejo vozilo s pristnimi terenskimi zmogljivostmi. Suzuki Jimny je od predstavitve pred dvema letoma privabil že vrsto kupcev, predstavljena gospodarska različica pa naj bi še dodatno razširila krog uporabnikov.

Jimny v pravkar predstavljeni izvedbi za sprednjimi sedeži ponuja izdaten prostor za prtljago, ločen z varnostno pregrado za tovor, kljub spremenjeni zasnovi pa nudi enake terenske zmogljivosti kot potniška različica. Uporabnost je pridobil predvsem na račun prostornine prtljažnega prostora, ki ob ravnem dnu znaša 863 litrov, kar je 33 litrov več kot premore potniška različica ob zloženih zadnjih sedežih.

Podobno kot pri potniški različici ob enaki motorizaciji (1,5 litrski bencinski motor – 75 kW in 130 Nm) tudi gospodarska različica vsebuje vse ključne elemente terenske zasnove, kot so: letveni okvir, trivodilna toga prema ter sistem AllGrip Pro s štirikolesnim pogonom z reduktorjem. Več varnosti, poleg samodejne funkcije klica v sili eCall, tudi v tej različici zagotavlja širok nabor varnostnih pomagal, ki vključujejo sistem za samodejno zaviranje v sili za preprečitev trčenja ter sistema za pomoč pri speljevanju v klanec in za nadzor spusta, ki se najbolj izkažeta v vožnji po terenu.

Točen datum prihoda v evropske prodajne salone zaenkrat še ni znan.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Suzuki Jimny tudi kot gospodarsko vozilo"


mavrica
3 leta 7 meseci nazaj

Zelo všečen in trpežen. Ima tudi avtomatsko klimo. Lepša kot je cesta, manj je uporaben. AC je prava mučilnica.

 
Lucid Air bo premikal meje mogočega
Predstavniki evropske avtomobilske industrije za čimprejšnji dogovor