Novice

Tesla Motors samo še Tesla

Tesla Motors bo formalno skrajšala ime podjetja v Tesla.

Skrajšano ime podjetja so že prijavili komisiji za nadzor trgovanja z vrednostnimi papirji (SEC) in je že aktivno. Spremembo je napovedovalo že preimenovanje spletne domene v juliju 2016, ki je bilo posledica ustanovitve podjetja Tesla Energy, tik preden je izvršni predsednik Elon Musk pričel s prevzemom podjetja SolarCity.

Gre za zelo podoben korak, kot so ga leta 2007 uporabili pri podjetju Apple, ko so iz svojega uradnega naziva odstranili besedo ”Computer”. Istega leta so nato predstavili prvi iPhone ter za vedno spremenili svet pametnih telefonov. Tudi pri Tesli nočejo biti prepoznavni le kot avtomobilsko podjetje, temveč želijo delovati kot ponudnik trajnostnih energetskih rešitev.

Tesla Energy ponuja polnilne sisteme za domačo in industrijsko rabo. Njihov izdelek Powerwall uporablja litij-ionsko baterijo, ki lahko shranjuje električno energijo, da jo uporabnik koristi takrat, ko je cena elektrika najdražja ter omrežje najbolj zasedeno. Sistem se lahko poveže s solarnimi paneli – tukaj v igro vstopi podjetje SolarCity. Vodijo ga sorodniki Elona Muska, ki jim je slednji pomagal pri zagonu podjetja. SolarCity je po navedbah Tesle vodilni ponudnik na trgu solarnih sistemov za zasebnike in podjetja.

Tesla bo še vedno avtomobilsko podjetje, saj želijo do leta 2018 na letni ravni izdelati 500.000 električnih vozil. Večino teh številk naj bi prevzel prihajajoči Model 3 – cenovno dostopen električni avtomobil z dosegom 400 kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljeni Qashqai z zametki avtonomne tehnologije
Platinasti Cayenne