Novice

Prenovljeni Qashqai z zametki avtonomne tehnologije

Čeprav smo delno avtonomno tehnologijo pričakovali na novi generaciji Qashqaija, nas bodo morda pri Nissanu presenetili in jo pripravili že za prenovljeni model, ki ga bodo razkrili na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Pri britanskem mediju AutoExpress so zapisali, da bo prenovljeni Qashqai v Ženevo prišel z nameščenim sistemom Piloted drive 1.0, ki bo omogočal samodejno vožnjo v zgoščenem prometu in na avtocestah. Samodejno bo zaviral, krmilil in pospeševal, ne bo pa zmogel samodejno menjavati voznega pasu, tako kot to počnejo Teslini modeli. Pred inženirji naj bi bilo še nekaj dela in naj bi tovrstno samodejno tehnologijo ponudili čez nekaj let.

Ena glavnih prednosti naj bi bila nespremenjena končna cena vozila. Slednje je potrdil Richard Candler, vodja napredne produktne strategije pri Nissanu, ko je dejal: ”To je dosegljivo. Ne želimo narediti Qashqaija za 100.000 evrov. V določenem času bo (tehnologija dostopna) tudi na Jukeih in Micrah in preprosto ne moremo podvojiti cene Micre. Imeti mora razumno ceno.”

Poleg zametkov avtonomne tehnologije bo prenovljeni Qashqai pridobil nov prednji del vozila. Oblikovalci se bodo zgledovali po konceptu Premium, ki so ga predstavili lani na ženevskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropejci lani kupili skoraj desetino več vozil z alternativnim pogonom
Tesla Motors samo še Tesla