Novice

Več moči za Toyotin GR86

Toyota Gazoo Racing je v globalni spletni predstavitvi razkrila podrobnosti izboljšane različice legendarnega športnega modela, tehničnega dvojčka Subaruja BRZ.

Športni avtomobil znamke Toyota bo po Supri in Yarisu tretji z oznako GR. Pri znamki obljubljajo, da naj bi nova različica podedovala vse glavne značilnosti originalnega modela iz leta 2012. Za njeno zgradbo je značila izdatna raba aluminija, zato naj bi bila najlažji štirisedežni športni kupe na trgu. Za pogon bo poskrbel povsem novi 2,4-litrski štirivaljnik, ki bo nadomestil dosedanji dvolitrski agregat.

Dokument1_001

Dimenzijsko naj bi bil novi GR86 skoraj identičen svojemu predhodniku. Za primerno vozno dinamiko bo poskrbelo nizko težišče, hkrati pa naj bi bila za kar 50 odstotkov povečana torzijska trdnost. Sprednji zračniki in stranski paneli so bili razviti v sodelovanju z dirkaškim oddelkom ter zagotavljajo boljšo aerodinamiko, GR86 pa naj bi se ponašal še z najboljšo stabilnostjo in krmiljenjem v svojem razredu.

Vozilo naj bi bilo konec leta na voljo tudi v Sloveniji.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Več moči za Toyotin GR86"


3 leta 21 dni nazaj

Ko bodo fantje kle gor montirali turbo polnilnik bo mel tole 500 konjev 🙂

3 leta 21 dni nazaj

Dvoliterski me na tesni vožnji ni navdušil. Sem vzel raje liter in pol s turbom. Pri nizkih obratih vleče bolj kot dizelak!

pskoda
3 leta 22 dni nazaj

Haha 2.400ccm in 250Nm

golfabimu
3 leta 22 dni nazaj

Normalno za atmosferca.

pskoda
3 leta 22 dni nazaj

Samo ne za 21 stoletje

Blinder
3 leta 22 dni nazaj

Najpomembnejsi podatek (kw) pa manjka?

 
Novi Renault Kangoo kmalu v prodajnih salonih
Mercedes razkriva podrobnosti prihajajočega modela EQS