Novice

Toyota z novo generacijo hibridne tehnologije

Japonski avtomobilski proizvajalec v Evropi pričenja s proizvodnjo nove, pete generacije hibridne tehnologije.

Toyota Motor Europe načrtuje skorajšnji pričetek proizvodnje pete generacije hibridnih pogonskih sklopov, ki jih bodo najprej pričeli vgrajevati v novo generacijo modela Corolla. Proizvodnja hibridnih pogonskih sklopov bo potekala v proizvodnih obratih Toyote na Poljskem (TMMP), v Veliki Britaniji (TMUK) in v Turčiji (TMMT). V obratu TMUK trenutno poteka proizvodnja kombilimuzinske in karavanske različice modela Corolla, medtem ko na Poljskem proizvajajo hibridne menjalnike in bencinske motorje, ki jih vgrajujejo v nizkoemisijska hibridna vozila znamke Toyota, proizvedena v Evropi.

V ta namen so za posodobitev sedmih produkcijskih linij v proizvodnih obratih na Poljskem in v Veliki Britaniji namenili 77,5 milijona evrov – 77 milijonov evrov tovarni na Poljskem in 544.000 evrov tovarni v Veliki Britaniji. Na Poljskem bo potekala proizvodnja hibridnih električnih menjalnikov, vključno z generatorjem MG1 in pogonskim motorjem MG2, ki bosta skupaj z 1,8-litrskim bencinskim motorjem, proizvedenim v Veliki Britaniji, sestavljala novo generacijo hibridnega pogonskega sklopa.

Nova generacija Toyotinega hibridnega pogonskega sklopa bo ob nižjih emisijah ogljikovega dioksida ponujala izboljšane zmogljivosti in sistemsko moč 103 kW (140 KM). Posledično bo pospešek nove generacije modela Corolla iz mirovanja do 100 km/h znašal 9,2 sekunde, kar je 1,7 sekunde hitreje kot pri modelu, ki ga poganja trenutna generacija hibridnega pogonskega sklopa.

Po besedah izvršnega podpredsednika Marvina Cooka, ki je pri podjetju Toyota Motor Europe zadolžen za proizvodnjo, imajo cenovno dostopna hibridna elektrificirana vozila z nizkimi emisijami pomembno vlogo v njihovi strategiji uporabe različnih tehnologij na evropskem trgu. Dodaja še, da je hibridna tehnologija prisotna v 70 oziroma 85 odstotkih motorjev in menjalnikov, ki jih proizvajajo v tovarnah na Poljskem in v Veliki Britaniji, kar izraža tudi odraz vedno večjega povpraševanja kupcev po hibridnih vozilih njihove znamke.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Alfa Romeo Giulia SWB Zagato bo ena in edina
Hyundai razkril novo generacijo modela Kona