Novice

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato bo ena in edina

Italijanska oblikovalska hiša Zagato je poskrbela za nastanek unikatnega dvosedežnega modela, zasnovanega na osnovi modela Alfa Romeo Giulia.

Oblikovalska hiša Zagato razkriva model športnega dvosedežnika, ki je nastal na osnovi modela Alfa Romeo Giulia s skrajšano medosno razdaljo. Pri njegovi zasnovi so združili moči z oblikovalci znamke Alfa Romeo pod vodstvom Alejandra Mesonera, navdih pa so črpali pri liniji Alfinih športnih kupejev Sprint Zagato (SZ) iz petdesetih let prejšnjega stoletja.

Kot osnovo so pri oblikovalski hiši Zagato uporabili model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, ki so mu skrajšali medosno razdaljo in ga nadgradili v skladu s specifikacijami modelov serije GTAm. Poganja ga 2,9-litrski bencinski V6 s podporo dveh turbin in 397 kW (540 KM) v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter prenosom moči in navora na zadnji kolesni par.

Prepoznavnost mu zagotavlja zasnova sprednjega dela, ki predstavlja kombinacijo nizko nameščenih sprednjih luči iz modela Tonale z veliko trikotno masko in velikimi odprtinami za zajem zraka, ki poskrbijo za agresivnejši videz. Poudarek športnosti dodajo še platišča iz aluminija in rumene zavorne čeljusti, medtem ko je zadnji del zasnovan v slogu oblikovalske hiše Zagato in že na prvi pogled spominja na znane modele znamk Alfa Romeo in Aston Martin, ki so jih priredili pri tej hiši.

Posebno pozornost so namenili tudi predelavi notranjosti, ki temelji na elementih notranjosti modela Giulia. Oblikovalci hiše Zagato so tokrat uporabili kombinacijo ogljikovih vlaken in črnega usnja s kontrastnimi šivi ter površinami v zeleni barvi ob športnih sedežih, izdelanih iz ogljikovih vlaken.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato bo, kljub prvotnim informacijam, da naj bi bil predstavljeni model na voljo v omejeni seriji, le enkraten primerek, posvečen stoti obletnici sodelovanja med italijanskim avtomobilskim proizvajalcem Alfa Romeo in oblikovalsko hišo Zagato. Avtomobil je bil narejen po naročilu nemškega ljubitelja znamke Alfa Romeo, ki ima v lasti že več redkih modelov znamk Alfa Romeo in Aston Martin Zagato.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Alfa Romeo Giulia SWB Zagato bo ena in edina"


tha_man
1 leto 3 meseci nazaj

Wow, po dolgem času spet nekaj res impresivnega za pogledat z znakom od Alfe. Pa še z izgledu primernimi specifikacijami. Ful dobro mi zgleda ta velik, ampak hkrati “stealth” logo izza scudetta. Le armaturka od Giulie, čeprav lepa, se mi zdi za ta avto vseeno preveč “limuzinska”.

1 leto 3 meseci nazaj

Slina se mi cedi, ta barva in še posebej zaradi značilnih Alfinih platiščih.

 
Audijev Koncept Active Sphere za aktivni življenjski slog
Toyota z novo generacijo hibridne tehnologije