Novice

Toyotin konzorcij avtonomne vožnje z novimi člani

Združenju za razvoj avtonomnih tehnologij, ki sta ga osnovala korporacija SoftBank in Toyota, se je pridružilo pet novih članic.

Korporaciji Softbank in avtomobilskemu proizvajalcu Toyota, ki imata sedaj vsaka v lasti približno 35-odstotni delež, sta se v pričetku letošnjega leta s po 10-odstotnimi vložki najprej pridružili podjetji Honda in Hinu Motors, sedaj pa naj bi do avgusta vstopili še Mazda, Isuzu, Suzuki ter Daihatsu in Subaru s po dvema odstotkoma.

V združenju so si zastavili cilj zagotoviti japonski avtomobilski industriji dostop do avtonomnih tehnologij prihodnosti, skupaj z njihovo implementacijo. Na Japonskem naj bi kmalu pričeli z uvajanjem storitev mobilnosti, ki naj bi vključevale ponudbo avtomobilov in avtobusov na zahtevo, zatem pa načrtujejo širitev ponudbe svojih storitev tudi na celotno območje jugovzhodne Azije.

Toyota je sicer svojo vizijo uporabe avtonomnih tehnologij predstavila že na lanskoletnem sejmu potrošniške elektronike (CES) v Las Vegasu, kjer so predstavili avtonomno konceptno vozilo e-Palette. Koncept je bil zasnovan kot multifunkcijsko vozilo, uporabno kot del flote samodejnih vozil, namenjenih prevozu potnikov ali tovora.

Predstavniki novo pridruženih avtomobilskih podjetij so partnerstvo označili kot dragoceno priložnost in način, preko katerega bodo lahko v prihodnosti tovrstno tehnologijo ponudili končnim uporabnikom ter ustvarjali dodano vrednost na področju avtonomne mobilnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Singer prihaja v Goodwod z nadgradnjami modela 911
Prototip Porschejevega Taycana na Kitajskem