Novice

Singer prihaja v Goodwod z nadgradnjami modela 911

Kalifornijsko podjetje, ki se ukvarja s predelavami Porschejevih modelov, bo ob svoji deseti obletnici na festivalu hitrosti v Goodwoodu predstavilo posebne izvedenke Porscheja 911.

Drugo leto zapored naj bi v Goodwood pripeljali izvedenko DLS (Dynamics and Lightweighting Study), ki tokrat prihaja v odtenku rdeče in so jo razvijali v sodelovanju s britanskim podjetjem Williams Advanced Engineering. Cilj projekta je bil ustvariti najbolj napreden zračno hlajen Porsche 911 v svetovnem merilu. Cestni bolid mase pod 1.000 kg poganja 4,0-litrski šestvaljnik z močjo 500 “konjev”, ki se zavrti vse do 9.000 vrtljajev na minuto. Pri razvoju motorja je sodeloval tudi legendarni Porschejev inženir Hans Mezger, partnerji pri projektu pa so še Bosch, Brembo in Michelin.

Drugi predstavljeni model naj bi bil različica “Sussex”, na željo lastnika zamišljena kot diskretni dirkalnik z možnostjo uporabe v vsakdanjem prometu, medtem ko svoj resnični potencial pokaže na dirkalni stezi. Zunanjost odseva v posebni niansi sive Attack, v notranjosti, kjer prevladuje črna, so nameščeni športni sedeži, za ročico menjalnika pa so dobili navdih pri modelu 917. Poganja ga 4,0-litrski šestvaljnik, ki ga sestavljajo tudi komponente iz keramičnih materialov.

Prvotno so nameravali predstaviti tudi različico “Mullholland”, ki pa je po zadnjih informacijah najverjetneje žal ne bo v Goodwood. Porsche 911 “Mullholland” naj bi bila prvinska izvedba Porscheja 911, ki je nastajala v sodelovanju z željami naročnika. Zunanjost so obarvali v modri odtenek Blue Blood, ki ga prekrivajo tanke bele reliefne linije v kombinaciji z oranžnimi. Za prepoznavnost poskrbijo še “žabje” luči na sprednjem delu ter fiksno pritrjen zadnji spojler. Tudi tu je notranjost v črnih odtenkih, s športnimi sedeži in minimalnim preostankom opreme, saj so po želji naročnika z namenom zmanjšanja mase odstranili zvočno zaščito, klimatsko napravo in radio. Tudi tu za pogon poskrbi 4,0-litrski šestvaljnik v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Avtomobilizem.vom (Vir: Carscoops, Autoblog. Foto: Singer Vehicle Design.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW predstavil prototip serije 7 z napredno tehniko avtonomne vožnje
Toyotin konzorcij avtonomne vožnje z novimi člani