Novice

Toyotina vozila bodo preizkušali na pomanjšani različici Nürburgringa

Nov Toyotin testni kompleks na Japonskem naj bi bil med drugim prepoznaven po 5,3-kilometrski dirkalni stezi, za katero so Japonci navdih iskali na znanem nemškem dirkališču.

Na osnovi dolgoletnih izkušenj s testiranji na severni zanki dirkališča Nürburgring so se pri Toyoti potrudili in ob kar največjem možnem izkoristku naravnih danosti zgradili poligon, ki ga poleg 75-metrske višinske razlike med najnižjo in najvišjo točko sestavlja tudi vrsta različnih ovinkov, ki sledijo duhu Nürburgringa. Kljub temu, da dolžina steze predstavlja le približno četrtino Zelenega pekla, so pri Toyoti verodostojno ponazorili razmere, ki vladajo v Nemčiji, saj štirikilometrski del steze poteka preko gozdnih površin.

Osrednji del tehničnega parka Toyota Technical Center Shimoyama je v relativno kratkem času nastal na območju velikem 650 hektarjev, ki se nahaja 30 minut vožnje od Toyotinega sedeža (Toyota City) v prefekturi Aichi. Tehnični testni center odpirajo z namenom nadaljnjega izboljšanja svojih avtomobilov, ki naj bi na tem poligonu prestajali preizkuse v različnih okoliščinah. Glede na to, da je avtomobilska industrija trenutno v fazi transformacije, so se pri Toyoti odločili, da bodo tudi s pomočjo novo izgrajenega testnega centra svojim modelom prihodnosti izboljševali vozne lastnosti, jim namenili največjo možno varnost ter okolju prijazno izdelavo in vzdrževanje. Avtomobile nameravajo še naprej izdelovati po filozofiji genchi genbutsu  (za boljše razumevanje si sam oglej situacijo) in zagotavljati zadovoljstvo uporabnikom njihovih vozil, ne glede na to, v katero smer bo šel razvoj.

V kompleksu je trenutno zaposlenih približno 50 ljudi, večinoma testnih voznikov, ob dokončanju projekta, ki ga načrtujejo v letu 2023, pa naj bi se število zaposlenih povečalo na okoli 3.300. Do leta 2023 namreč nameravajo zgraditi še vrsto objektov, v katerih naj bi potekale raziskave in razvoj, na vzhodnem delu kompleksa pa nameravajo poleg proge, namenjene preizkusom pri višjih hitrostih, narediti nekaj testnih stez, ki naj bi simulirale vozne pogoje v različnih delih sveta.

Avtomobilizem.com (Vir: Toyota, Autoblog. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Otvoritev reli sezone v Vipavski dolini popestrilo tudi vreme
Opel s prvimi fotografijami popolnoma nove Corse