Novice

Tudi Hyundai kmalu s cenovno dostopnim električnim modelom

Hyundai pripravlja manjši električni avtomobil, ki naj bi bil namenjen kupcem širom Evrope in dodatno utrdil položaj korejske znamke na evropskih trgih.

Po besedah direktorja marketinškega oddelka podjetja Hyundai Motor Europe Andreasa-Cristopha Hofmanna naj bi se nov model manjšega električnega avtomobila s ciljno ceno 20.000 evrov postavil ob bok vstopnim modelom, ki so jih najavili pri znamkah Volkswagen, Škoda in Cupra. Po njegovih besedah naj bi razvoj novega modela sicer trajal kar nekaj časa, izpostavlja pa tudi dejstvo, da razvoj takšnih modelov prinaša številne izzive, predvsem zaradi visokih cen in mase baterij, ki vplivata na končno ceno in zmogljivosti.

Hyundai sicer do leta 2030 na evropskem trgu načrtuje predstavitev enajstih novih električnih modelov, ki se bodo pridružili uspešnemu Ioniq 5 in nedavno razkriti limuzini Ioniq 6, kmalu pa bo paleto dopolnil še Ioniq 7, ki prihaja v formi električnega športnega terenca.

V prvi polovici letošnjega leta se je prodaja njihovih električnih avtomobilov povečala za 8,2 odstotka, tržni delež električnih vozil pa se je povečal na 16 odstotkov celotne prodaje v Evropi. Po napovedih Bloomberga bi lahko do leta 2024 ta delež znašal že 30 odstotkov, saj naj bi bili evropski kupci vedno bolj dojemljivi za električna vozila, kar je opazno tudi v hitri rasti njihove prodaje. Po Hofmannovih besedah se tudi pri Hyundaiu zavedajo tega in so prepričani, da bo prodaja njihovih električnih modelov v drugem polletju letošnjega leta v skladu s trendi še dodatno narasla.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Tudi Hyundai kmalu s cenovno dostopnim električnim modelom"


xxl
2 meseci 9 dni nazaj

Eh, ko to pride ven, bo zaradi cen surovin, že od 25 000 € naprej. Upanje umre zadnje. Mogoče se le kdo usmili navadnih ljudi.

 
Xiaomi najavlja skorajšnje razkritje prvega prototipa njihovega električnega avtomobila
Renaultovo partnerstvo za naknadno vgradnjo električnega pogona v lahka gospodarska vozila