Novice

Koncept Hyundai Seven kot predhodnik modela Ioniq 7

Hyundai bo v Los Angelesu predstavil koncept električnega športnega terenca, ki nakazuje smernice, ubrane pri zasnovi modela Ioniq 7.

Hyundai bo na letošnjem dogodku Automobility LA predstavil koncept večjega električnega športnega terenca Seven, ki ponuja vpogled v najnovejše oblikovne smernice in tehnološke inovacije prihajajočega produkcijskega modela Ioniq 7. Pričetek prodaje novega Ioniq 7 naj bi bil načrtovan za začetek leta 2024, na voljo naj bi bil v šest- ali sedemsedežni konfiguraciji.

Za začetek so predstavili nekaj fotografij električnega koncepta, ki naj bi bil zasnovan na namenski električni platformi E-GMP. Ta bo v kombinaciji z novo zasnovo notranjosti ponujala premijsko izkušnjo v smislu udobja in tehnološke naprednosti. Predstavljene fotografije razkrivajo obliko podrejeno funkcionalnosti, ki s svetlobnim podpisom izraža novo identiteto kombinacije analognega in digitalnega sveta ter se odmika od tradicionalnosti modelov z motorji na notranje zgorevanje.

Uporabljeni materiali in zasnova notranjosti novega koncepta zagotavljajo izkušnjo premijskega razreda v salonskem slogu. Uporabnikom naj bi z uporabo trajnostno pridelanih materialov nudili okolju prijazno izkušnjo mobilnosti, ki bi lahko vplivala tudi na spremembo njihovega življenjskega sloga.

Dodatnih podrobnosti pri korejski znamki zaenkrat še ne razkrivajo, po nekaterih informacijah pa naj bi pri novem električnem modelu družine Ioniq uporabili nove baterijske pakete SK Innovation z 800-voltno arhitekturo in kapaciteto 100 kWh. Nove baterije naj bi omogočale preko 480 km dosega z enim polnjenjem, v primeru priklopa na hitro polnilnico pa naj bi jih bilo moč napolniti od 10 do 80 odstotkov že v osemnajstih minutah. Kot eno od različic pogonskega sklopa bi lahko v novem modelu uporabili obstoječi štirikolesni pogon z dvema električnima motorjema sistemske moči 230 kW (313 KM), ki bi mu kasneje sledila še močnejša različica.

Predstavitev v okviru salona mobilnosti v Los Angelesu je načrtovana na tiskovni konferenci, ki bo 17. novembra, ko naj bi predstavniki Hyundaija predstavili več podrobnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Hyundai, Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen ID.5 je novi član električne družine ID
Toyota Aygo X vztraja med najmanjšimi