Novice

Vodenje Škode prevzema Thomas Schäfer

V sklopu menjav vodilnih pri znamkah pod okriljem skupine Volkswagen bo vajeti češkega avtomobilskega proizvajalca prevzel Thomas Schäfer.

Potem ko je s koncem julija po petih letih položaj predsednika odbora direktorjev podjetja Škoda zapustil Bernhard Maier, so pri Škodi potrdili, da ga bo nasledil Thomas Schäfer. Thomas Schäfer je zadnjih pet let opravljal funkcijo regionalnega direktorja pri Volkswagnu v Južni Afriki, kjer je skrbel za razvoj znamk skupine Volkswagen na območju podsaharske regije. Uradni razlogi za odstop Bernharda Maierja zaenkrat sicer niso znani, po nekaterih informacijah pa naj bi šlo šefom pri Volkswagnu v nos predvsem povečevanje prodaje Škodinih modelov na trgih, kjer sicer dominira Volkswagen.

Thomas Schäfer je svojo kariero v avtomobilski branži pričel leta 1991 v podjetju Daimler AG, kjer je do leta 2002 zasedal različne vodstvene položaje v Nemčiji, ZDA in Južni Afriki. Zatem je postal eden od ustanovnih članov podjetja Daimler-Chrysler v Maleziji in opravljal funkcijo člana upravnega odbora, zadolženega za tehnološko področje, ter obenem sodeloval pri širitvi in prestrukturiranju proizvodnje in prodaje. Med leti 2005 in 2012 je v sklopu Daimlerja s sedežem v Nemčiji skrbel za področje dobav in delovanje centrov za podporo kupcem na rastočih trgih, nato pa je leta 2012 prestopil k Volkswagnu, kjer je do prevzema funkcije v Južni Afriki pokrival področje mednarodne proizvodnje ter vodil pogajanja za izgradnjo novih proizvodnih obratov.

Zamenjava Škodinega vodstva poteka v sklopu nedavnih menjav v podjetjih skupine Volkswagen, petdesetletni Schäfer pa naj bi z delom in vodenjem odbora direktorjev Škode pričel takoj.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Škoda. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotin RAV4 v črni opravi
Toyotin Yaris bo popestril avtomobilistično jesen