Novice

Volkswagen Gen.Travel za prihodnost avtonomne vožnje

Futurističen koncept z modularno kabino ponuja tudi podporo avtonomni vožnji pete stopnje.

Na prvi pogled nenavaden koncept avtonomnega avtomobila so predstavili na dogodku Chantilly Arts & Elegance v bližini Pariza. Inovativna zasnova predstavljene študije odraža vizijo potovanj na daljših razdaljah v prihodnosti, ki naj bi nadomestila potrebo po krajših potovanjih z letalom.

Koncept Gen.Travel prihaja kot zastopnik novega avtomobilskega segmenta – kombinacije prestižne limuzine in večnamenskega vozila. Futuristična zunanjost predstavljenega koncepta preseneti z razmerji, ki niso povsem značilna za nemško znamko. Silhueto koncepta poudarja kratek motorni pokrov in pokončno vetrobransko steklo, ki se združuje z velikimi stranskimi steklenimi površinami. Te so vizualno ločene od preostanka karoserije in potnikom omogočajo kar najboljši razgled na okolico med vožnjo. Za lažji vstop in izstop iz vozila poskrbi par velikih dvižnih vrat, videz pa poudarijo še tanki svetlobni elementi, črno obarvani blatniki in velika aerodinamična kolesa.

Modularna notranjost izkorišča vse prednosti, ki jih ponuja uporaba avtonomne vožnje in je  zasnovana z vizijo storitev mobilnosti za daljša potovanja. V skladu s trajnostno filozofijo, ki se čedalje bolj uveljavlja tudi pri Volkswagnu, so tudi pri tem konceptu uporabili vrsto trajnostno pridobljenih materialov. V primeru konferenčne postavitve bodo na voljo štirje posamezni sedeži z večjo mizo v sredini skupaj z ustrezno osvetlitvijo, kar bo omogočilo učinkovito delo na poslovnih poteh. V primeru postavitve za prenočevanje se sprednja sedeža spremenita v udobno ležišče s posebnim sistemom varnostnih pasov, ki zagotavljajo največjo možno varnost potnikom tudi v ležečem položaju, v primeru družinskih potovanj pa bo za kratkočasenje otrok zadolžena tehnologija obogatene resničnosti.

Dodatno udobje med vožnjo omogoča sistem aktivnega vzmetenja eABC (electric Active Body Control), za kar največji izkoristek električnega pogona in optimalen doseg pa bo poskrbljeno z uporabo sistema umetne inteligence. Pri Volkswagnu ostalih podrobnosti ne razkrivajo, po besedah Klausa Zyciorija, ki vodi oblikovalski oddelek Skupine Volkswagen, pa koncept Gen.Travel ponuja vpogled v potovanja prihodnosti in avtonomne vožnje.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagen Gen.Travel za prihodnost avtonomne vožnje"


xxl
2 meseci 7 dni nazaj

Prihodnost ni vsepovsod enaka, tako da, če bo to peljalo po pametnih mestih, ok, zunaj tega območja pa, no go.

 
Podrobnosti novega električnega športnega terenca Xpeng G9
Konec proizvodnje Lamborghinija Aventador