Novice

Aston Martin v Ženevo z novim konceptom ekskluzivne Lagonde

Na avtomobilskem salonu v Ženevi naj bi letos predstavili koncept električnega športnega terenca prestižne znamke Lagonda, s katero načrtujejo preboj na trg ultra luksuznih avtomobilov.

Iz objavljene (precej zatemnjene) fotografije sicer žal ni razvidnih preveč podrobnosti, vsekakor pa koncept Lagonda All-Terrain predstavlja naslednje poglavje napredka njihove električne znamke. Po lanskoletni predstavitvi limuzinskega koncepta Lagonda Vision, ki je požel precej navdušenja, naj bi bili pri Aston Martinu celo prisiljeni zavračati predplačila bodočih kupcev, ki so želeli postati ponosni lastniki prvih primerkov ponovno obujene znamke. Koncept, načrtovan za letošnjo predstavitev, naj bi obenem predstavljal tudi osnovo prvega produkcijskega modela znamke Lagonda, predvidenega za leto 2021.

Oblikovalci naj bi, podobno kot pri konceptu Vision, dodobra izkoristili prednosti električne platforme in uporabili dane lastnosti v najboljši možni meri. Prostornost in luksuz sta bili glavni vodili pri oblikovanju notranjosti, kljub temu pa so uspeli ohraniti pridih ležernosti, s katerim še dodatno poudarjajo njihovo poslanstvo brez emisij.

Pri angleškem proizvajalcu še naprej ostajajo skrivnostni glede tehničnih podrobnosti, naj pa bi nekaj lastnosti najverjetneje izhajalo iz lani predstavljenega koncepta. Znano je le, da naj bi bilo z enim polnjenjem možno prevoziti okoli 650 km, baterije pa naj bi se dalo napolniti tudi preko brezžičnega sistema hitrega polnjenja. V skladu s terenskim duhom naj bi štirikolesni pogon omogočali štirje motorji, nameščeni na oseh.

Aston Martin naj bi v Ženevi novemu konceptu ob bok postavil še modele Vantage, DB11 AMR in DBS Superleggera, ki naj bi se ponašali z individualiziranimi predelavami njihovega oddelka Q by Aston Martin. Vodilni mož podjetja, Andy Palmer, je ob tej priložnosti poudaril, da se je način predstavitve novih modelov v zadnjih letih sicer precej spremenil, vendar pa po njegovem mnenju kljub vsemu vzdušje na avtomobilskih salonih še vedno ostaja posebno.

Avtomobilizem.com (Vir: Aston Martin, Autocar. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen predstavlja osveženi Passat
Bo Hispano-Suiza vstala od mrtvih?