Novice

Volkswagen prekinja sodelovanje z Auroro

Razlog naj bi bilo novo sklenjeno partnerstvo start-up podjetja Aurora s skupino FCA, medtem ko so se pri skupini Volkswagen odločili za sodelovanje s Fordom.

Ameriško podjetje Aurora, ki se ukvarja predvsem z razvojem programske opreme za avtonomno vožnjo, naj bi pred kratkim objavilo, da nameravajo za skupino Fiat Chrysler Automobiles razvijali platformo za avtonomne modele njihovih znamk.

Predstavniki Volkswagna so v izjavi za javnost potrdili da so skupni projekti z Auroro zaključeni, na področju tehnologije avtonomnih vozil pa naj bi združili moči s Fordom. Ford naj bi bil namreč večinski lastnik podjetja Argo AI, ki razvija tehnologijo avtonomne vožnje, primerljivo z rešitvami podjetja Aurora, pogovore o morebitnem sodelovanju na različnih področjih pa so pričeli pred približno letom dni. Tudi predstavniki Aurore so se Volkswagnu zahvalili za sodelovanje pri razvoju njihovega sistema Aurora Driver ter obenem poudarili, da nameravajo v prihodnosti sodelovati z več podjetji.

Partnerstvo med Auroro in podjetjem Volkswagen je potekalo od pričetka lanskega leta, Aurora pa naj bi v letošnjem letu zbrala 530 milijonov ameriških dolarjev sredstev in sklenila partnerstvo še s korejskim avtomobilskim proizvajalcem Hyundai ter kitajskim podjetjem Byton. Skupaj naj bi razvijali in testirali sisteme avtonomne vožnje, ki naj bi jih uporabljali različni avtomobilski proizvajalci ter ponudniki storitev mobilnosti.

Glede na to, da je področje avtonomnih avtomobilov še vedno v začetni fazi razvoja, lahko verjetno pričakujemo še veliko menjav in različnih načinov sodelovanja med podjetji, ki razvijajo prihajajoče rešitve na eni ter proizvajalci vozil na drugi strani.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Aurora.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sprehod med starodobniki znamke Citroën
Slovenski judoistki v novih Suzuki Vitarah