Novice

Volkswagen Multivan T7 bo tudi elektrificiran

Nova generacija Volkswagnovega večnamenskega vozila z bogato zgodovino v skladu z znamkinimi načrti za prihodnost dobiva tudi hibridno različico.

Volkswagen Multivan T7  je prestižnejša potniška različica, ki prihaja v okviru modelnega leta 2022, ter je nekoliko širši in nižji v primerjavi s trenutno aktualnim modelom T6, ki naj bi bil še nekaj časa na voljo v bolj običajnih različicah. Zasnovan je na koncernski platformi MQB, ki poleg klasičnih pogonskih sklopov omogoča tudi elektrifikacijo.

Oblikovalci nemške znamke so se pri zasnovi novega modela držali preverjenega recepta, saj sama zunanjost vizualno ne odstopa preveč od prejšnjega modela. Vetrobransko steklo je nameščeno bolj naprej, kar je omogočilo namestitev manjšega okna med A stebričkom in vrati, kar dodatno poudari videz klasičnega večnamenskega vozila. Spremembe sprednjega dela so v skladu s trenutnimi oblikovalskimi smernicami z ravnim pokrovom motorja in široko sprednjo masko, ki skupaj z novimi sprednjimi žarometi poudari dinamičen in sodoben videz.

Notranjost novega T7 ob sedmih sedežih, ki so za četrtino lažji kot v aktualni različici, nudi veliko prostora in prilagodljivosti. Modularna zasnova notranjosti z ravnim dnom omogoča različne konfiguracije, saj je vseh pet sedežev zadaj enostavno odstranljivih. Sedeža druge vrste je možno obrniti v nasprotni smeri vožnje, med njima pa se nahaja prilagodljiva miza, ki jo lahko uporabljajo tudi potniki na zadnjih sedežih. V primeru, da jo približamo sprednjima sedežema, pa lahko predstavlja centralno konzolo.

Za podajanje informacij bo vozniku na voljo digitalna instrumentna plošča in opcijski prikazovalnik na vetrobranskemu steklu. Varno in delno avtonomno vožnjo bo zagotavljal nabor naprednih asistenčnih sistemov IQ.Drive, vključno s prilagodljivim tempomatom in sistemom za ohranjevanje voznega pasu. Sodoben informacijsko-multimedijski sistem z 10-palčnim zaslonom na dotik v kombinaciji z zvočnim sistemom Harman Kardon bo zadovoljil tudi zahtevnejše uporabnike, ki bodo med vožnjo svoj telefon lahko polnili tudi brezžično.

Novi Volkswagen Multivan T7 bo prvič na voljo kot priključni hibrid (eHybrid), pri katerem bosta 1,4-litrski bencinski motor TSI in električni motor z močjo 85 kW v kombinaciji s 6-stopenjsko avtomatiko DSG ponujala sistemsko moč 160 kW (218 KM). Baterija, nameščena v dnu avtomobila, naj bi omogočala tudi nekaj povsem električnih kilometrov, vendar zaenkrat pri Volkswagnu še ne razkrivajo podrobnosti. Poleg hibridnega pogona še naprej v ponudbi ostajata 1,5-litrski in 2,0-litrski bencinski TSI ter dizelski motor, ki prihaja prihodnje leto. Vsi klasični motorji naj bi bili na voljo s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom DSG.

Novi Multivan T7 naj bi bil uradno predstavljen tekom letošnjega poletja, z njegovo prodajo pa naj bi pričeli proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagen Multivan T7 bo tudi elektrificiran"


meganer
2 leta 10 meseci nazaj

1.5tsi pa zmaga ….

 
Toyota predstavila novo generacijo legendarnega terenca
Yugo še ni rekel zadnje besede