Novice

Volkswagen z ID. R prepričljivo najhitrejši okoli Nurburgringa

Glede na denar in pozornost, ki ju v Wolfsburgu vlagajo v projekt Volkswagen ID. R, bi bili naravnost šokirani, če jim zastavljen cilj, doseči najboljši čas za električna vozila okoli Nurburgringa, ne bi uspel. Je pa res, da je naskok pred dosedanjim nosilcem naslova zelo velik.

Medtem ko so izboljšave rekordnih časov okoli slovite proge med klasičnimi športnimi avtomobili na ravni sekunde, dveh in le redko več kot petih, je Volkswagen ID. R prejšnji rekord izboljšal za kar 40,564 sekund. Prav ste prebrali, Romain Dumas je s posebej za ta podvig prilagojenim dirkalnikom s časom 6:05,336 in povprečno hitrostjo 206,96 km/h »razbil« najhitrejši čas, ki ga je leta 2017 postavil Peter Dumbreck z ravno tako električnim Niom EP9.

Kot smo že poročali, pa to ni prvi tovrstni rekord za ID. R, saj se Volkswagen z njim, v sklopu intenzivne promocije elektrifikacije avtomobilov, pojavlja na številnih odmevnih dogodkih po svetu. Z nabiranjem lovorik najhitrejšega električnega avta so tako začeli lansko leto z vzponom na Pikes Peak (7 minut in 57,148 sekund). Tri tedne kasneje so pobrali še naziv najhitrejšega električnega avta, ki se je »zapeljal« po stezi v okviru Goodwood Festival of Speed s časom 43,86 sekund.

Letos so se več mesecev posvečali naskoku rekorda na Nurburgring in prepričani smo, da se ne bodo ustavili tu. Nas pa prav zanima, če se bo vse to vlaganje Volkswagnu obrestovalo v obliki rekordno hitre prodaje njihovega prvega namensko razvitega baterijsko električnega ID.3, ki zapelje na trg čez slabo leto dni.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo izvedel test kolesarskih čelad ob trku z avtomobilom.
Seat napoveduje Mii electric