Novice

Volvo bo najprej poskrbel za elektrifikacijo obstoječih modelov

Volvo ima v prihodnosti velike načrte, povezane z elektriko. Pred novimi projekti pa naj bi se posvetili obstoječim modelom.

Če se bodo pri švedski znamki držali svojih načrtov, do leta 2020 ne bodo uvajali novih modelov, temveč poskrbeli za elektrifikacijo svoje obstoječe modelne palete. Ob prelomu desetletja poleg tega računajo na letno prodajo 800.000 enot, kar je opazna rast glede na lanskih 571.577 enot.

V pogovoru za britanski Autocar je Lex Kerssemakers, direktor znamke za regijo EMEA (Evropa, Srednji vzhod in Afrika), med drugim izjavil, da načrtujejo do leta 2025 v strukturi svoje prodaje kar četrtino električnih modelov. Med prvimi, ki bodo del te palete, bo hibridna različica novega XC40, ki ji bo v kratkem sledila še izključno električna.  Ob tem je v povezavi z načrti po letu 2020 še dodal: “Lepo bi bilo imeti še kabriolet ali kupe. To je smetana na torti, ki pa ni potrebna za obstoj.”

V preteklem letu so pri Volvu vložili dokumentacijo za avtorsko zaščito oznak P5, P6, P8, P9 in P10 za katere se v splošnem domneva, da bodo označevalne električne pogonske različice aktualne modelne palete.

Pri Volvu je  naslednji v vrsti za osvežitev model V40, ki bo, enako kot XC40, zasnovan na platformi CMA in naj bi po besedah Kerssemakersa doživel v primerjavi z aktualno generacijo močno oblikovno evolucijo, ne pa dramatične spremembe.

 

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo Mercedes Maybach v Pekingu predstavil koncept luksuznega SUV-a?
Lexus razkriva novi ES