Novice

Volvo obelodanil poslovne načrte prihodnosti

Pod kitajskim okriljem je Volvo v zadnjih letih poskrbel za izrazito transformacijo v resnega konkurenta prestižnim tekmecem.

Obnašanje trga in navade strank se pospešeno spreminjajo. Volvo namerava ostati pomemben igralec v avtomobilski industriji, a s svojim poslovanjem slediti tudi trendom v nastajanju.

Nedavno tega je Håkan Samuelsson, vodja upravnega odbora Volvo Cars, napovedal, da se bodo Švedi v prihodnjih letih pretvorili v izdelovalca izključno električnih in elektrificiranih vozil. A to še ni vse. Svoje poslovanje nameravajo razširiti tudi na področje širših storitev mobilnosti.

Tako nameravajo sredi prihodnjega desetletja kar polovico prometa ustvarjati s prodajo električnih Volvov, drugo polovico pa z izposojo svojih vozil, ki naj bi nadomestila tradicionalno lastništvo vozil. Od vseh načrtov pa se zdi naslednja še posebej izjemna: Samuelsson namreč napoveduje, da bo kar tretjina vseh Volvov leta 2025 samovozečih.

Skupen imenovalec vseh opisanih načrtov je bistveno povečana baza strank. Do začetka druge polovice prihodnjega desetletja namreč načrtujejo, da bodo vzpostavili poslovno sodelovanje s kar petimi milijoni ljudi po svetu. Ob tem naj bi samovozeči avti omogočili bistven potencial razvoja storitev povezljivosti za stranke, s čimer naj bi zagotovili dodaten in predvsem stalen vir dohodkov. Pod črto napovedi pomenijo, da se bo Volvo Cars v naslednjih letih prelevil iz tradicionalnega proizvajalca avtomobilov v ponudnika storitev za svoje stranke.

Zadnja izmed svežih novic, ki zadevajo švedsko znamko, pa je najava, da se marca 2019 ne nameravajo udeležiti niti avtomobilskega salona v Ženevi. V izjavi za javnost so pojasnili, da njihova prisotnost na katerikoli izmed avtomobilskih razstav ne bo več sama po sebi umevna, saj se nameravajo osredotočiti na namensko usmerjeno komuniciranje. Bjorn Annwall, ki pri Volvu pokriva področje strategije, razvoja znamke in maloprodaje, je zelo nazorno pojasnil: “Avtomobilskim salonom se ne odpovedujemo dokončno. Pričakujemo, da se bodo dogodki industrije še naprej razvijali in morda se bomo nekoč vrnili k njim.”

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Automotive News. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche 911 Speedster Concept v čast 70-letnici podjetja
Tehnične izboljšave za Mazdo MX-5