Novice

Tucson bo prvi Hyundai s tretmajem N Line

Glede na to, da gresta navidezna terenska robustnost in športnost danes dobro v denar, ni presenečenje, da so Korejci izbrali Tuscon za prvi model, na katerem bodo ponudili športno navdahnjen paket dodatkov N Line.

Pri tem opozarjamo, da Tuscon N Line ni nov nabriti Hyundai N, ampak ponuja samo paket pretežno vizualnih dodatkov, katerih namen je poudariti športno noto avta. To je razvidno tudi iz treh možnih motorizacij, s katerimi bo združljiv N Line paket.

Prvi je lansko leto ob prvi resnejši osvežitvi modela predstavljeni dvolitrski CRDi s 185 KM in 400 Nm, ki mu do boljše učinkovitosti pomaga elektrificiranost z 48-voltnim alternator-generatorjem. Drugo stopničko moči predstavlja bencinski 1.6 T-GDI agregat s 177 KM moči in 265 Nm navora, tretji v vrsti pa je 1,6-litrski CRDi z nazivnimi 136 konjskimi močmi in največ 320 Nm navora. Kot zanimivost naj omenimo, da so tudi slednjemu primaknili enak 48-voltni hibridni sistem, kot ga ima večji dizelski brat, kar pomeni, da imata oba dizla dobrih 50 litrov manjši osnovni prtljažnik, saj je v njegov kletni prostor nameščena litij-ionska 440-vaturna baterija z razsmernikom. Vsi motorji so v osnovi združeni s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, za šibkejši opciji je na voljo še dvosklopkovna alternativa 7-DCT, za najmočnejšega pa klasična osemstopenjska avtomatika.

Oblikovno prinaša N Line na zunanjosti avta 19-palčna črno obarvana platišča, spremenjene črno obarvane odprtine za hladilni in polnilni zrak v prednjem odbijaču, novo oblikovane dnevne svetilke LED, v črnino odeto masko motorja in okrasne zaslone v žarometih ter v barvo karoserijskega laka barvane kljuke vrat. Črnina se nadaljuje še na okvirjih okoli stranskih stekel, na strehi, na zadnjem spojlerju vrh prtljažnih vrat in pokrovih zunanjih ogledal.

V kabini so spremembe manj izrazite, a še vedno opazne. Vključujejo črno usnje na sedežih ter širom kokpita s prefinjeno dodanimi kontrastnimi šivi v rdeči barvi na praktično vseh elementih notranjosti. Poleg aluminija na stopalkah primaknejo piko na i »športnemu« Tusconu N line še stilizirani »N-ji« na prestavni oziroma izbirni ročici menjalnika ter na hrbtiščih prednjih sedežev. Za kakovostno avdio izkušnjo poskrbi serijsko primaknjeno Krellovo ozvočenje s skupno devetimi zvočniki.

Korejci pri tem izpostavljajo, da N Line paket ne posreduje samo na ravni oblikovnega sporočanja o naravi avta, ampak so njihovi inženirji iz oddelka N Performance bolj športno (beri: bolj neudobno) nastavili tudi vzmetenje avta.

O cenah v tem trenutku še ni nič znanega, pravijo pa, da zapelje Tuscon N Line v prodajne salone z mesecem majem.

Avtomobilizem.com (Vir:Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo predstavil načrte za povečanje varnosti
Huayra Dragon bo najbolj nor Pagani doslej