Novice

Prvi salonski nastop Škode Karoq

Frankfurtski salon je kot nalašč za prvi veliki salonski nastop Škodinega najnovejšega križanca kompaktnih dimenzij.

O Karoqu vam v tem trenutku ne moremo povedati kaj dosti novega, saj smo se o njem razgovorili tako v najavi kot tudi ob majskem razkritju na Švedskem.


Zunanje dimenzije: 4.382 milimetrov x 1.841 milimetrov x 1.605 milimetrov

Medosna razdalja: 2.638 milimetrov

Prostornina prtljažnika: 521 – 1.630 litrov (1.810 litrov ob odstranitvi zadnjih sedežev)


Med Škodine simpatične rešitve spadata virtualni pedal za prostoročno odpiranje pokrova prtljažnika in opcijska zadnja sedežna klop VarioFlex s tremi ločenimi zadnjimi sedeži, ki jih je mogoče posamično nastavljati ali odstraniti iz vozila.

Karoq predstavlja Škodin prestop v dobo digitalizacije, v njem je premierno na voljo digitalni kombinirani instrument z možnostjo prilagoditve željam uporabnika, podobno kot to velja za multimedijski sistem. Ob tem je v Karoqu poskrbljeno za povezljivost, saj se potniki lahko povežejo s spletom preko modula LTE in dostopne točke WLAN. V Karoqu si uporabniki lahko izberejo opcijski predal za telefon z induktivnim polnjenjem, ki poveže pametni telefon z zunanjo anteno vozila.

Storitve Škoda Connect so namenjene posredovanju informacij o vozilu, usmerjanju voznika, pa tudi pomoči v primeru okvare vozila ali nesreče. Poleg tega je z njimi mogoče na daljavo preko aplikacije na pametnem telefonu preveriti status vozila, izvesti določene nastavitve ali poiskati lokacijo parkiranega vozila.

Škoda Karoq je opremljen z naborom sodobnih asistenčnih sistemov, med katerimi so parkirni sistem s krmilno avtomatiko, asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist, asistenca za zastoje, senzor za mrtvi kot (Blind Spot Detect), sistem za nadzor prometa Front Assist s prediktivno zaščito pešcev in asistenca za zaustavitev vozila v sili.

 


Bencinski motorji: novi 1.0 TSI – 85 kW (115 KM); novi 1.5 TSI – 110 kW s sistemom izklopa valjev (150 KM).

Dizelski motorji: novi 1.6 TDI – 85 kW (115 KM); 2.0 TDI – 110 kW (150 KM); novi 2.0 TDI – 140 kW (190 KM) serijsko v kombinaciji s štirikolesnim pogonom in 7-stopenjskim menjalnikom DSG.

Vsi motorji z izjemo močnejšega dvolitrskega dizelskega agregata so na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim DSG menjalnikom.


Od paketa opreme Ambition naprej je uporabnikom na voljo izbira prednastavljenega voznega profila (Normal, Sport, Eco, Individual in Snow – 4×4).

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prvi salonski nastop Škode Karoq"


xxl
6 leta 7 meseci nazaj

Cena od? 18990, če smo optimistični.

 
Volvo XC40 bo varen in uporabnikom prijazen
Osvežitev kabrioleta in kupeja Mercedes-Benzovega razreda S