Novice

Vrača se Lada Niva

Lada Niva se v zadnjih štiridesetih letih praktično ni spremenila, kar pa ne pomeni, da je prepozno za spremembe. Ruski proizvajalec vozil AutoVAZ je napovedal prihod nove generacije Nive, ki bo ta legendarni terenec preobrazila v vozilo 21. stoletja.

Novico je potrdil Nicolas Maure, izvršni predsednik ruskega proizvajalca vozil AutoVAZ, ki je izjavil, da bo Niva končno vstopila v 21. stoletje. Klasičen terenec z bogato zgodovino bo doživel korenite spremembe – bo drugačnega videza in tehnološko bolj dovršen.

V zadnjih letih so se govorice o novi generaciji Lade Nive okrepile, številni pa so predvidevali, da si bo arhitekturo delila z Dacio Duster. Z izposojeno osnovo bi znižali stroške proizvodnje ter ohranili privlačno nakupno ceno. Ugibanja je Maure zanikal, nova Niva ne bo imela nikakršne povezave z Daciinim modelom. V Sloveniji je trenutno Lada Niva s ceno pod 13 evrskimi tisočaki najcenejši štirikolesno gnani terenec, le da se je za njen nakup potrebno obrniti na podjetja, usmerjena v uvoz avtomobilov iz tujine, saj nimamo uradnega zastopnika znamke.

Za zdaj zunanji videz prihajajoče generacije Nive ostaja skrivnosten, toda najverjetneje se bo nova generacija oblikovno močno opirala na obstoječa modela Vesta in Xray ter bo še vedno na voljo v tri- in petvratni različici. Zaenkrat ni jasno niti to, kaj se bo znašlo pod pokrovom motorja. Niva ima danes nameščen preprost in nezahteven 1,7-litrski bencinski agregat s 60 kilovati moči, ki bo verjetno počasi odšel v pozabo, najverjetneje pa bo, kot se za vozilo 21. stoletja spodobi, pridobila sodobnejše, prisilno polnjene agregate.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lada.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Vrača se Lada Niva"


Ivan36
7 leta 3 meseci nazaj

Zakaj že 40 let ? Zato, da si jo lahko vsak RUS kupi ! Una novejša Chervolet Lada Niva je odpikala na celi črti .
(The Niva is the most popular of all Lada models. So much so that Chevy started making a Niva in a partnership with the Russian factory)
http://www.expeditionportal.com/forum/threads/55076-Get-a-brand-new-Lada-Niva-and-go-see-the-world!?s=ba0ed8e20ad877539f14bab2e413ef63

Bucko99
7 leta 3 meseci nazaj

Ne vem no, ampak jaz v temu članku niti ene konkretne ne informacije ne vidim ?

 
Praktični Crossland X razširja Oplovo družino križancev
Pet proizvajalcev vozil se pridružuje svetu za večjo izrabo vodika