Novice

Xiaomi s prvimi testi avtonomnih vozil

Na Kitajskem naj bi že vozilo 140 vozil z vgrajeno napredno tehnologijo avtonomne vožnje.

Po najavi vstopa med proizvajalce električnih vozil in že kar nekaj konkretnih korakih v tej smeri naj bi kitajski tehnološki gigant precej napredoval tudi na področju razvoja avtonomnih tehnologij. Njihov izvršni direktor Lei Jun je na nedavnem dogodku razkril, da trenutno oddelek za razvoj avtonomnih tehnologij za električna vozila šteje 500 zaposlenih, v razvoj avtonomnih tehnologij pa naj bi že vložili 3,3 milijarde juanov (448 milijonov evrov).

Novica o testiranju prototipov avtonomnih vozil naj bi prišla na dan približno dva tedna po poročilu o njihovih pogovorih s kitajskimi uradniki komisije za nacionalni razvoj in reforme, kjer naj bi se Xiaomi soočal z določenimi težavami pri pridobivanju dovoljenj. Vsa podjetja, ki želijo vstopiti med avtomobilske proizvajalce na Kitajskem morajo predložiti vrsto dokumentov, s katerimi dokazujejo resnost svojih namer ter tehnološke in finančne zmožnosti. Sam postopek pregleda dokumentacije s strani oblasti lahko traja tudi več mesecev, zato bi lahko morebitna zavrnitev  vloge ali zamude pri podelitvi potrebnih licenc povzročile občutne zamude pri uresničevanju njihovih ciljev.

Naj spomnimo, Xiaomi je že lani najavil vstop med proizvajalce električnih vozil in začetni vložek v višini 1,3 milijarde evrov ter dodatna vlaganja v višini 7,8 milijarde evrov v roku prihodnjih desetih let, s proizvodnjo prvega električnega modela v novem proizvodnem obratu pa naj bi pričeli v letu 2024.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Xiaomi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi patenti Volva
Hyundai naj bi evropskim kupcem ponudil dva manjša električna modela