Novice

Zeekr najavlja nov model

Geelyjeva znamka Zeekr je s serijo fotografij napovedala prihod svojega tretjega modela.

Zeekr naj bi s svojo paleto vozil, ki jo od letošnjega leta nameravajo tržiti tudi na izbranih evropskih trgih, ciljal na zahtevnejše mlajše kupce. Po modelih 001 in 009 pri proizvajalcu zdaj najavljajo tretji model, ki zaenkrat še nima imena in so ga z napisom na prostoru za registrsko tablico označili enostavno kot Zeekr 3rd. Nejasni so bili tudi pri datumu razkritja, saj so zapisali, da “prihaja kmalu”, v nekaterih medijih pa so se že pojavili zapisi, da naj bi ga razkrili aprila na avtomobilskem salonu v Šanghaju.

Zanimivo je, da so ga na fotografijah postavili ob Audijev model e-tron GT, morda so s tem želeli poudariti njegov premijski značaj. Vsekakor pa se zdi prototip že tik pred fazo proizvodnje ter je odet v atraktivno večbarvno zunanjost. Ko govorimo o obliki karoserije, deluje kot kombinacija med kombilimuzino, križancem in enoprostorcem z nekoliko večjim odmikom od tal, kratkima previsoma in poudarjenimi kolesnimi loki. Med elementi, ki pripomorejo k optimizaciji aerodinamike, so ob platiščih opazne še potopne kljuke potniških vrat. Zadnje steklo je relativno majhno, pod njim pa je nameščen svetlobni pas zadnjih luči.

Tretji Zeekr bo nastajal na eni od različic platforme SEA (Sustainable Experience Architecture), ki jo ob modelih znamk skupine Geely uporabljajo tudi za najnovejše izdelke znamke Smart. Če bodo pri proizvajalcu sledili izpolnjevanju želja zahtevnejših uporabnikov, lahko pri pogonskih sklopih pričakujemo konkretne zaloge moči in kapacitete baterij.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Zeekr. Foto: Zeekr.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault in Nissan postavljata nove temelje alianse
Nova generacija modela Audi A8 prihaja prihodnje leto