Novice

Zgodovinska naložba v evropsko središče električne mobilnosti

S sprejemom resolucije Perte Vec naj bi z naložbo v višini desetih milijard evrov poskrbeli za preobrazbo Španije v evropsko središče električne mobilnosti.

Družba Seat S.A., Skupina Volkswagen in družba PowerCo so skupaj s partnerji projekta Future: Fast Forward sprejeli resolucijo Perte Vec, ki pomeni enega prvih korakov na poti španske preobrazbe v evropsko središče električne mobilnosti.

Skupna vrednost investicije naj bi znašala 10 milijard evrov, po besedah predsednika družbe Seat Wayna Griffithsa pa je to eden prvih korakov, ki vodijo v iskanje nadaljnjih rešitev za razvoj načrta elektrifikacije. Družba Seat bo v okviru Skupine Volkswagen vodila razvoj vozil, ki temeljijo na platformi, namenjeni manjšim električnim modelom.

Cilj tega projekta je demokratizacija dostopa do trajnostne mobilnosti v Evropi z električnimi vozili, izdelanimi v Španiji, kjer bo v Saguntu (Valencia) pod okriljem družbe PowerCo zrasla tudi prva tovarna baterij v tej državi. Poleg tega naj bi Skupina Volkswagen elektrificirala svoja proizvodna obrata v Martorellu in v Pamploni, načrt pa naj bi pospešil preobrazbo španske avtomobilske industrije in pomagal ustvariti več tisoč delovnih mest.

Griffiths se je ob tej priložnosti še zahvalil vsem, ki so pripomogli k uspešnosti tega načrta in dodal, da je Seat pred sedemdeseti leti postavil Španijo na kolesa, sedaj pa jo nameravajo postaviti na električna kolesa.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo razkril obrise manjšega športnega terenca
Nove testne lutke za večjo varnost žensk