Novice

Znamka Mobilize predstavlja prvo električno limuzino

Mobilize Limo naj bi bila namenjena najemom za nudenje prevoznih storitev.

Letos ustanovljena znamka Mobilize, ki predstavlja eno od štirih novih enot pod okriljem Skupine Renault, bo na prihajajočem salonu mobilnosti IAA pokazala prvi model električne limuzine. Mobilize Limo so zasnovali v skupnem podjetju, ki sta ga leta 2018 ustanovili Skupina Renault in Jiangling Motors Group ter združuje več kot desetletne izkušnje in strokovno znanje s področja e-mobilnosti.

Mobilize Limo naj bi predstavljal idealno rešitev za naglo rastoči trg prevozov na klic, ki naj bi z današnjih 28 milijard letnega prometa do leta 2050 zrasel na 50 milijard evrov. Električna limuzina, namenjena predvsem opravljanju storitev lokalnih prevozov brez emisij, naj bi bila na voljo v ponudbi, ki bo vključevala avtomobil in storitve za vse vrste voznikov – taksiste, prevoznike na klic, ponudnike avtomobilov z voznikom in ostale zasebne prevozne storitve. Uporabnikom naj bi bil na voljo celoten paket storitev, prilagojen njihovim potrebam glede najemnega obdobja ali števila prevoženih kilometrov, obstajala pa naj bi tudi možnost občasnega najema in plačila po dejanski rabi.

Upravljanje pogodb o najemu bo potekalo pod okriljem sestrskega podjetja RCI Bank and Services, znamka Mobilize pa bo v sodelovanju s partnerskimi zagonskimi podjetji ponujala celovite rešitve s ciljem optimiziranja poslovnih stroškov in operativne odličnosti pri storitvah za stranke. Paketi naj bi obsegali različne storitve, vključno z razpošiljanjem vozil, zavarovanjem, polnjenjem, pa tudi z vzdrževanjem v okviru tovarniške garancije.

Mobilize Limo je prvi električni avtomobil znamke Mobilize in bo na voljo v podobi elegantne in ugledne štirivratne limuzine s kratkim pokrovom motorja in spuščajočo se strešno linijo. Dimenzijsko (dolžina 4,67 m, širina 1,83 m in višina 1,47) se ob medosni razdalji 2,75 m uvršča zelo blizu avtomobilom segmenta D ter poleg voznikovega ergonomsko zasnovanega delovnega okolja nudi veliko prostora in udobja tudi potnikom zadaj.  Videz zunanjosti in pripadnost znamki Mobilize zaokrožijo emblemi znamke, 17-palčna aluminijasta platišča, s karoserijo poravnani potopni ročaji vrat ter svetlobni podpis luči s svetilnimi diodami.

Izbira materialov notranjosti temelji na praktičnosti uporabe z dodatki, ki poudarjajo kakovost, izbirati pa naj bi bilo možno med sedmimi barvami notranje osvetlitve. Za podajanje informacij bosta na voljo dva digitalna zaslona: 10,25-palčni za merilnike in 12,3-palčni na dotik za prikaz ter upravljanje funkcij informacijsko-multimedijskega sistema, ki omogoča zrcaljenje pametnega telefona ter uporabo posebne aplikacije. Dobro bo poskrbljeno tudi za varnost, saj bo serijsko vgrajenih osem varnostnih blazin, vozniku v pomoč pa bo vrsta sodobnih asistenčnih sistemov (ADAS).

Pogonski sklop bo sestavljen iz električnega motorja moči 110 kW (150 KM) in z 220 Nm navora v kombinaciji z litij-ionskim baterijskim paketom kapacitete 60 kWh, ki naj bi omogočal do 450 km dosega z enim polnjenjem (homologacija po ciklu WLTP je trenutno v teku). Iz mirovanja do 100 km/h naj bi pospešil v 9,6 s in dosegel najvišjo hitrost 140 km/h. Izbirati bo možno med tremi načini vožnje (Eco, Normal, Sport) ter tremi stopnjami rekuperacije. Združljivost z različnim standardi polnjenja bo dovoljevala priklop na vsa javna polnilna mesta in na domače polnilnice Wallbox, prav tako pa bo omogočeno polnjenje na običajni gospodinjski vtičnici.

Svetovna premiera nove električne limuzine bo 8. septembra, na dan, ki bo na dogodku IAA Mobility 2021 v Münchnu znotraj Skupine Renault posvečen znamki Mobilize.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi član družine Dacia bo Jogger
DS v smeri popolne elektrifikacije