Novice

Znani finalisti izbora za Evropski avto leta 2020

Strokovna žirija je predstavila seznam sedmih modelov, ki so prišli v ožji izbor za naziv Evropski avto leta 2020.

V zadnjem krogu glasovanj, ki je potekal v petek, 25. novembra, je žirija izmed 35 predstavljenih modelov izbrala sedmerico, ki se bodo potegovali za nagrado. Po besedah predsednika žirije, Franka Janssena, naj bi izbor finalistov predstavljal trenutne smernice razvoja avtomobilske industrije. Med izbrane finaliste so se uvrstili elektrificirani modeli, kot sta na primer Porsche Taycan in Tesla Model 3, v električni različici pa naj bi bil na voljo tudi Peugeot 208. Barve modelov z motorji na notranje izgorevanje med drugimi zastopa BMW-jeva Serija 1, ki po Janssenovih besedah potrjuje dejstvo, da ima tovrstna tehnologija še vedno velik potencial.

Po pravilih lahko v izboru sodelujejo novi modeli, ki so se ali se bodo do konca koledarskega leta znašli v prodajnih salonih vsaj petih evropskih držav.

Finalisti izbora za Evropski avto leta 2020 so:

  • BMW Serija 1
  • Ford Puma
  • Peugeot 208
  • Porsche Taycan
  • Renault Clio
  • Tesla Model 3
  • Toyota Corolla

Žirija naj bi o zmagovalcu odločala konec februarja prihodnje leto, odločitev o nasledniku lanskega zmagovalca, Jaguarja I-Pace, pa bo razkrita ob odprtju avtomobilskega salona v Ženevi, 2. marca prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: proizvajalci.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Znani finalisti izbora za Evropski avto leta 2020"


Fnatic
6 meseci 3 dni nazaj

Tukaj so res malo zmešane hruške pa jabke. Sem pa pričakoval vedno opevanega Golfa ali Polota. No vsekakor mi je dosti vseeno

6 meseci 4 dni nazaj

clio ali pa peugeot, moj favorit clio

xxl
6 meseci 4 dni nazaj

Hm, Clio ali Taycan? Ali Model 3 ali 208?

6 meseci 4 dni nazaj

Ja tudi jaz ne razumem glih tega, ampak kaj čmo. Navadni smrtniki bodo pa seveda glasovali za nekaj kar si itak ne morejo privoščit, ne pa za plebejske junake v obliki 208 in Clio.

xxl
6 meseci 4 dni nazaj

Mogoče bi iz tega izbora, Corolla (hybrid) še bila najbolj vsestransko sprejemljiva.

thunderbolt
6 meseci 3 dni nazaj

xxl: ne vem, ce je komisija ze presla elektricni hype, ampak po testni voznji tudi sam mislim, da si corolla z res dovrsenim in zelo dostopnim hibridnim sistemom zasluzi krono.

 
Elektrifikacija bo pri Audiju odnesla 9.500 delovnih mest
Teslin Cybertruck v pomoč policistom v Dubaju