Novice

Zverinska Honda Civic Type-R navdušuje Pariz

Honda je zbrano množico novinarjev presenetila s prihodom brutalnega Civica Type-R, ki je popolnoma zasenčil ostale Hondine produkte na razstavnem prostoru na avtomobilskem salonu v Parizu.

Res je, da ima predstavljeni model oznako prototip, vendar smo si najverjetneje kot prvi lahko ogledali na proizvodnjo pripravljeno različico. Brutalni stroj prikazuje japonsko raketo, ki bo v evropske salone v taki obliki zapeljala v drugi polovici prihodnjega leta. Na srečo številnih ljubiteljev ikone, tokrat prodaja ne bo omejena le na staro celino, temveč bodo na svoj račun prišli skoraj vsi svetovni trgi.

Deseta generacija Honde Civic v izvedenki Type-R je po svojem zunanjem videzu bolj podobna dirkalnikom kot cestnim vozilom. Nekaj zahval gre tudi povsem običajni različici, saj se že ta bistveno razlikuje od ostale konkurence, a na račun ogljikovih vlaken, nabitih bokov in trojnega zaključka izpušne cevi Type-R deluje kot pobesnela zver iz Zelenega pekla. Dolgočasen ni niti en centimeter avtomobila, kar lahko koga odvrne od nakupa, vendar se Honda že dolgo umika od dolgočasnih modelov.

Žal smo ostali prikrajšani za motorne podatke, vendar prva namigovanja predvidevajo, da bo zverino poganjal prenovljeni dvolitrski prisilno polnjen štirivaljni agregat VTEC. Zdaj ponuja 228 kilovatov moči pri 6.500 obratih na minuto in ima 400 njutnmetrov navora, ki je na voljo od 2.500 do 4.500 obratov na minuto. V novincu se bo moč zagotovo povečala, vprašanje ostaja, za koliko.

”Type-R uteleša Hondin dirkalni DNA, naš izzivalni duh in najvišji nivo zmogljivega inženirstva. V Evropo prihaja v drugi polovici leta 2017, zato smo zdaj pričeli z novim poglavjem dirkalnega avtomobila za cesto,” je dejal Philip Ross, višji podpredsednik Honde.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Honda. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Zverinska Honda Civic Type-R navdušuje Pariz"


Fnatic
7 leta 6 meseci nazaj

Meni pa je ravno ta oblika noro všeč. Nekaj drugačnega. Sigurno boljše kot kaka Toyota Hybrid in podobno..Kar sem gledal fotk iz Pariza, jih je ravno ene 10 do 15% kolikor toliko ok. In ta Honda je zame ena izmed njih

whitee
7 leta 6 meseci nazaj

Meni nekaj ne gre v glavo. Toliko testiranj in vsega za aktualnega type-r, naslednje leto pa že nov model, se pravi vsega dve leti prodaje.

dask
7 leta 6 meseci nazaj

Obup…. kar se tiče oblike…

pskoda
7 leta 6 meseci nazaj

Zadaj je še vedno za kozlat

cashy
7 leta 6 meseci nazaj

Nisem pristaš oblikovanja civicov zadnjih dveh generacij (oz. na splošno hond zadnjih nekaj let), a tale je huda! Ta barva ji zelo pristoji.

 
Mercedes-Benz z električnim konceptom EQ začenja naslednjo etapo razvoja električnih vozil
Citroën C3: evolucija Cactusovih genov