Novice

Zvezda pod žarometi

Opel Astra: slovenska predpremiera

Astra je za Opel dovolj pomemben model, da so se pri zastopniku znamke odločili in nam jo na hitro pokazali že na predpremiernem dogodku.

Če se spomnite, smo o prihajajoči Astri, ki so ji po tradici proizvajalca dodali generacijsko oznako L, na  široko pisali že poleti. Najprej z galerijo fotografskih detajlov, ki je napovedovala značilne oblikovalske elemente, kmalu zatem pa smo izvedeli tudi večino najpomembnejših informacij o sveži članici Oplove flote, med drugim dejstvo, da bo imela v pogonski paleti baterijsko električno izvedenko.

V teh dneh se je Astra na kratko pokazala slovenski javnosti, saj je Opel k nam pripeljal dve vozili –  eno s klasičnim pogonskim sklopom ter drugo s hibridnim. Pri zastopniku znamke so med drugim povedali, da načrtujejo začetek prodaje za januar 2022, ko bodo znane tudi cene, medtem ko naj bi prva vozila za stranke v Slovenijo prispela spomladi. Zanimivo je, da naj bi električna izvedenka sledila šele čez leto, v začetku 2023.


Astra L nastaja na koncernski platformi EMP2 ter bo uporabnikom na voljo v priključno-hibridni različici z dvema izvedbama moči (132 kW/180 KM ali 165 kW/225 KM, baterija 12.4 kWh, okvirno 60 km električnega dosega), baterijsko-električni verziji Astra-e oziroma naborom klasičnih pogonskih sklopov. Bencinski pogon bo vključeval 1,2-litrski trivaljnik s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (81 kW/110 KM) oziroma v močnejši kombinaciji 96 kW/130 KM s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, medtem ko bo dizelska ponudba zasnovana na 1,5-litrskem štirivaljniku (96 kW/130 KM) s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.


Direktor blagovne znamke Opel za Slovenijo Borut Gazvoda, je novinko pospremil z besedami: ”Navdušeni smo, da smo lahko že letos prvim slovenskim javnostim predstavili našo novo zvezdo v Oplovi paleti. Astra je izredno pomemben model za naš trg in pretekle generacije imajo veliko voznikov. Z novo Astro verjamemo, da bomo navdušili vse, ki so čakali avto kompaktnega razreda z novim Oplovim vizirjem in notranjo Pure Panel armaturno ploščo, hkrati v drzni in čisti obliki in z veliko asistenčnimi sistemi. Leto 2022 bo za nas vznemirljivo.”

Avtomobilizem.com (Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

9 komentarjev za "Zvezda pod žarometi"


whitee
2 leta 4 meseci nazaj

Kje so močnejši bencinarji in dizli? Plug-in je pač predrag. PSA in njihova politika, ni čudno da Nemci prednjačijo v teh razredih.

xxl
2 leta 4 meseci nazaj

Pozabite počasi na več moči. Je že predlog zniževanja hitrost na ac, 100 km/h, zunaj naselja 80 in v mestu 30.

tomzzi
2 leta 4 meseci nazaj

Tako je. Pa niso edini kateri ponujajo samo še “šibke” motorje.
Je pa res, da bi bil kakšen 145KM bencinar idealen.
Sicer pa je tudi 130 vrh glave dovolj.
Bodo pa hibridi krepko predragi!

Avto je lep. Čakam na prve teste in na kakšno testno vožnjo.

meganer
2 leta 4 meseci nazaj

Ravno en post višje pri Daciji mi je en napisal, da danes je normalno 1.0T v Golfovem razredu.
..ja valda …. Zame ne.
Takle avto rabi 130-160km za družinsko uporabnost.

2 leta 4 meseci nazaj

sej jih ima 130 kva bi ti rad ..

meganer
2 leta 4 meseci nazaj

Ccm …..

cc09
2 leta 4 meseci nazaj

1,2 ali 1,0, oboje 3 cilindre, je pa res neka razlika.

mavrica
2 leta 4 meseci nazaj

kako so zafurali to znamko

drugmirko
2 leta 4 meseci nazaj

s čim pa?
….ker, vse od najmanj sredine osemdesetih, pa vse do praktično najnovejše generacije Oplov, je bila ena velikanska žalost. “zastavonoša” te žalosti pa je bila prav Astra (verzija J)

 
Prvi pogled na naslednjo generacijo modela Kia Niro
Volkswagen T-Roc z osveženim videzom