Novice

Prvi pogled na naslednjo generacijo modela Kia Niro

Kia je predstavila prve obrise druge generacije križanca Niro, ki ga nameravajo uradno razkriti ta teden.

Pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu nadaljujejo s serijo razkritij novih modelov, ki tlakujejo njihovo pot transformacije k trajnostno naravnanemu ponudniku storitev mobilnosti. Zadnji v vrsti je novi križanec kompaktnega razreda Kia Niro, ki naj bi ga v produkcijski različici predstavili na prihajajočem avtomobilskem salonu v Seulu.

S predstavitvijo prvih skic nam pri Kii še pred uradnim razkritjem predstavljajo prve obrise križanca, ki svoje korenine vleče iz koncepta Habaniro, predstavljenega pred dvema letoma na avtomobilskem salonu v New Yorku, in nove oblikovalske filozofije “Združeni kontrasti”. Iz predstavljenih skic je razviden unikaten svetlobni podpis, ki ga zagotavljata sprednja LED žarometa, nameščena ob stranicah sprednje maske. To od motornega pokrova ločuje kromirana letvica. Za prepoznavnost zadnjega dela poskrbijo vertikalno nameščene zadnje luči, ki navidezno izhajajo iz rdeče obarvanih zadnjih stebričkov in poudarijo dvobarvni kontrast.

Pri zasnovi notranjosti so sledili ideji, predstavljeni v modelu Sportage, ki v asimetrični armaturni plošči združuje digitalni prikaz merilnikov in na dotik občutljiv zaslon multimedijskega sistema. Na predstavljenih skicah lahko opazimo še visoko sredinsko konzolo ter novo zasnovo ambientalne osvetlitve.

Podrobnosti o pogonskih sklopih, ki bodo na voljo v novem modelu, še niso razkrite, verjetno pa poleg baterijsko gnane električne različice lahko pričakujemo tudi sistem priključnega hibrida. Posledično lahko sklepamo, da osnove novega Nira ne bo predstavljala električna modularna platforma E-GMP, temveč naj bi ga Kiini inženirji zasnovali na posodobljeni različici platforme, na kateri temelji trenutno aktualna različica tega modela.

Uradna predstavitev druge generacije kompaktnega križanca je načrtovana za četrtek, 25. novembra v okviru avtomobilskega salona v Seulu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Volvo Recharge prikazuje uporabo trajnostnih materialov
Zvezda pod žarometi