Novice

Volkswagen T-Roc z osveženim videzom

Nova generacija Volkswagnovega športnega križanca dobiva drznejšo zunanjost in izpopolnjeno notranjost z višjim nivojem digitalizacije.

Nemški avtomobilski proizvajalec je premierno predstavil novo generacijo modelov T-Roc, ki bodo krojili prihodnost tega uspešnega modela, prvič predstavljenega pred štirimi leti. Od njegovega prihoda na trg v letu 2017 je bilo prodanih že več kot milijon primerkov kompaktnega križanca, družina T-Roc pa se je v preteklih dveh letih razširila še z zmogljivejšo športno izvedenko in kabrioletom.

Zunanjost novega T-Roca s prenovo postaja še bolj izostrena ter skladnejša s sodobnim oblikovalskim jezikom znamke, ki poskrbi za markanten nastop. Izostren videz poudarijo sprednji LED žarometi in zatemnjene zadnje luči, ki bodo na voljo serijsko, opcijsko pa bodo kupci lahko izbrali matrične žaromete IQ.Light z osvetljeno letvijo na mreži hladilnika in zadnje luči z novo grafično strukturo in funkcijo dinamičnih smernikov. Videz zunanjosti bo ob petih novih barvnih odtenkih zaokrožen še z novo oblikovanimi platišči v velikostih med 17 in 19 palcev.

Prenova notranjosti prinaša vratne obloge iz kvalitetnejših materialov, pri različicah Style in R-Line pa tekstilne obloge zamenjuje umetno usnje. Opremski paket Style prinaša možnost izbire udobnih sedežev s prevlekami sredinskih delov ArtVelours, R-Line pa ponuja možnost športnih sprednjih sedežev in oblazinjenje iz napa usnja, ki so bili do zdaj na voljo le kupcem različice T-Roc R. Serijsko bo na voljo digitalna instrumentna plošča z možnostjo opcijskega sistema Digital Cockpit Pro in zaslonom velikosti do 10,25 palca. Nova zasnova armaturne plošče omogoča poravnavo zaslona digitalne instrumentne plošče in zaslona informacijsko-multimedijskega sistema (velikosti 8 ali 9,2 palca) v isti vizualni osi, serijsko pa bo na voljo še večfunkcijski volan. Standardno bo vključena naprednih asistenčnih sistemov, vključno s sistemoma Front in Lane Assist, medtem ko bo sistem IQ.drive Travel Assist v kombinaciji z aktivno regulacijo hitrosti (ACC) nudil še dodatno podporo pri vožnji.

Višjo raven digitalizacije in povezljivosti omogoča tretja generacija modularnega informacijsko-multimedijskega sistema MIB3, ki nudi možnost uporabe številnih spletnih funkcij in storitev. Poleg brezžične možnosti povezovanja sistemov Android Auto in Apple CarPlay, bo ob enoletni brezplačni uporabi storitev We Connect Plus v Evropi med drugim na voljo tudi glasovno upravljanje s prepoznavo naravnega govora in pretočne storitve.

Za pogon skrbi paleta bencinskih in dizelskih motorjev v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom DSG in možnostjo štirikolesnega pogona 4Motion. Vstopni bencinski litrski trivaljnik TSI bo na voljo z 81 kW (110 KM), štirivaljni TSI s prostornino 1,5 litra pa bo razvil 110 kW (150 KM).  Dvolitrski bencinski štirivaljnik bo na voljo s 140 kW (190 KM), dizelsko plat pa bosta zastopala motorja TDI z dvema litroma prostornine in 85 kW (115 KM) oziroma 110 kW (150 KM) moči. Za še več športnosti in dinamike bo poskrbljeno v najmočnejši različici T-Roc R z bencinskim štirivaljnikom z močjo 221 kW (300 KM) v kombinaciji s štirikolesnim pogonom.

Poleg osnovne izvedbe bodo na voljo opremski paketi Life ter Style in R-Line, s katerima bo možno izbrati še stilski paket Black Style, ki s črnimi elementi dodatno poudari športni značaj. Novi T-Roc v različicah T-Roc, T-Roc R in T-Roc Cabriolet bo v prodajnih salonih na voljo prihodnjo pomlad, cene pa naj bi se pričele pri 23.495 evrih za vstopno različico ter 31.850 evrih za T-Roc Cabriolet.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Volkswagen T-Roc z osveženim videzom"


xxl
2 leta 5 meseci nazaj

Leta 2018 so se cene začele pri 18 000 in nekaj čez. Ok, zdaj imajo nekaj več opreme v osnovi, ma ne za 5000 evra.

Tattoo-
2 leta 4 meseci nazaj

Ker ostali modeli (in tudi vse ostale dobrine) se v tem času niso nič podražile…

thunderbolt
2 leta 4 meseci nazaj

Ma ja, imas prav, cisto je prepoceni, sploh, ker so sle plače gor se za večji procent kot tole.

Tattoo-
2 leta 4 meseci nazaj

Ni vsaka stvar za vse! 😉

 
Zvezda pod žarometi
Ionity širi mrežo polnilnic