Novice

Razkrita nova Opel Astra

Opel predstavlja novo generacijo modela Astra, s katerim odpira novo električno poglavje tudi v tem razredu.

Nova Opel Astra začenja šesto generacijo tega uspešnega modela kompaktnega razreda in bo prvič na voljo tudi v elektrificirani različici kot priključni hibrid. Nova Astra deluje še bolj dinamično in z Oplovim vizirjem prvič v razredu Oplovih kombilimuzin predstavlja novo podobo blagovne znamke. Najprej bo naprodaj v športni 5-vratni izvedbi dolžine 4,374 m, širine 1,860 m in medosno razdaljo 2,675 m, ki bo ponujala 422 l prtljažnega prostora.

Zasnovana je na tretji generaciji prilagodljive večenergijske platforme EMP2, že od začetka pa so Oplovi inženirji sledili primarnemu razvojnemu cilju – zmogljivosti pri velikih hitrostih. Dinamiko in dobre vozne lastnosti so poudarjene z nastavitvami krmiljenja in bočno togostjo podvozja, ki je zasnovano za visoko krmiljenje nihanja (dušenje gibanja okoli vodoravne osi) in večjo stabilnost. Videz zunanjosti sledi sodobnim oblikovalskim smernicam in izraža znamkin DNK preko Oplovega vizirja, podobno kot pri novih različicah športnih terencev Mokka, Grandland in Crossland. Dinamični videz poudarjajo stranske linije z izrazitejšim naklonom stebrička C, ki se iztekajo v zadek s tankimi zadnjimi lučmi in centralno nameščenim logotipom, ki obenem predstavlja zapah zadnjih vrat.

Občutne posodobitve je bila deležna tudi notranjost z nameščenim digitalnim kokpitom Pure Panel. Upravljanje v veliki večini poteka preko intuitivnega vmesnika in širokih zaslonov na dotik, kljub temu pa so pri Oplu ohranili nekaj fizičnih stikal, namenjenih ključnim nastavitvam, kot je na primer klimatska naprava. Digitalni kokpit sestavljata dva 10-palčna zaslona ter je lahko po želji popolnoma zastekljen. Nova generacija multimedijsko-informacijskega sistema omogoča glasovno upravljanje ter podpira brezžično povezljivost s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay. Še več udobja med vožnjo bodo zagotavljali novi sedeži s certifikatom AGR in vrsto nastavitev, vključno z opcijskim ogrevanjem in prezračevanjem.

Nova generacija Astre dobiva tehnologije, ki so bile do zdaj na voljo le v avtomobilih višjega razreda, vključno z najnovejšimi prilagodljivimi žarometi Intelli-Lux LED Pixel, prikazovalnikom na vetrobranskem steklu ter vrsto najsodobnejših asistenčnih sistemov. Opcijsko bodo na voljo polavtomatski asistenčni sistem Intelli Drive 2.0, ki s pomočjo 360-stopinjske kamere Intelli-Vision in petih radarskih tipal omogoča samodejno prilagajanje hitrosti v ovinkih ter polavtomatske spremembe voznega pasu. V širokem naboru voznikovih pomagal bosta med drugim na voljo tudi prilagodljivi regulator hitrosti ter sistem za lažje parkiranje.

Izbirati bo moč med bencinskimi in dizelskimi motorji z močjo med 81 kW (110 KM) in 96 kW (130 KM) ter priključno-hibridnima pogonskima sklopoma z največjo močjo 165 kW (225 KM). Serijsko bodo na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, pri močnejših različicah pa bo opcijsko na voljo 8-stopenjska avtomatika, ki bo pri priključnem hibridu elektrificirana.

Razvoj nove generacije modela Astra je potekal na Oplovem sedežu v nemškem Rüsselsheimu, kjer naj bi jeseni pričeli s proizvodnjo, prvi avtomobili pa naj bi bili na voljo kupcem v začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Razkrita nova Opel Astra"


mavrica
4 meseci 13 dni nazaj

kdo sploh še kupuje Ople?

cashy
4 meseci 13 dni nazaj

Če na ceste pogledaš, jih je še kar precej 😀 Dajmo mu priložnost, morda bo pa dober avto, vreden nakupa 🙂

srcnik
4 meseci 24 dni nazaj

Nekak čudno izgleda sprednji del, kot da so luči z masko prenizko dol potegnjeni (podoben problem kot ga ima golf)

Firediver
4 meseci 23 dni nazaj

Najbrž so lovili bočne karoserijske linije…Vseeno je bolj lično izpadlo kot pri golfu.

xxl
4 meseci 25 dni nazaj

Pričakovano. Nič revolucionarnega v oblikovanju, ampak, kot celota, v skladu s časom. Ne bi se branil hibrida. Če bo cena na ravni C4, bo super.

 
Koncept Audi Grand Sphere napoveduje električnega naslednika A8
Nemčija in Francija s pomisleki glede popolne prepovedi motorjev z notranjim izgorevanjem