Novice

Šesta generacija Opel Astre bo imela baterijsko-električno različico

Kompaktna prodajna uspešnica nemške znamke bo po novem na voljo tudi v priključno-hibridni različici, od leta 2023 pa bo pogonska paleta dopolnjena z baterijsko električno izvedenko.

Z vidika oblikovanja novo Astro, ki se ji je na odru pod žarometi premierno pridružil izvršni direktor znamke Uwe Hochgeschurtz, krasi skupek prepoznavnih elementov z novejših modelov znamke. Dinamični prednji del zaznamuje t.i. vizir ter žarometa, ki sta v najboljši različici prilagodljiva ter nosita oznako Intelli-Lux LED Pixel (84 elementov LED na žaromet). Notranjost definira digitalni zaslon Pure Panel, vmesnik (HMI) pa naj bi s svežo in moderno grafiko uporabnikom ponujal bolj intuitivno uporabniško izkušnjo. Enako kot pri prečiščenem oblikovanju zunanjosti, naj bi se pri Oplu dodobra posvetili tudi obsegu informacij, ki naj bi ostal znotraj meja potrebnega in koristnega, namesto da bi s presežki po nepotrebnem obremenjevali voznika. Z enakim razlogom so ohranili fizična upravljala osnovnih funkcij, kot je klimatizacija.

Ob večkrat izpostavljeni skrbi za voznikovo dobro počutje na ergonomskih sedežih z oznako AGR bodo na daljših poteh prišla prav tudi vozniška pomagala, kot so projicirni zaslon, asistenčni sistem Intelli-Drive 2.0 ter 360-stopinjska kamera za nadzor okolice vozila. Zasnova na koncernski platformi EMP2 naj bi prinesla tako modelu primerno dinamiko v vožnji kot tudi nabor sodobnih tehnologij in različnih pogonskih sklopov. Med drugim bo nova Astra na voljo v priključno-hibridni različici z dvema izvedbama moči (132 kW/180 KM ali 165 kW/225 KM, baterija 12.4 kWh, okvirno 60 km električnega dosega), za leto 2023 pa so napovedali prihod baterijsko-električne verzije Astra-e. Med klasičnimi pogoni bodo na voljo 1,2-litrski bencinski trivaljnik s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (81 kW/110 KM) oziroma močnejša različica 96 kW/130 KM s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom ter 1,5-litrski dizelski štirivaljnik (96 kW/130 KM) s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom

Pri proizvajalcu bodo začeli naročila za novo petvratno Astro sprejemati jeseni s prvimi dobavami iz Rüsselsheima v 2022. Vstopna cena v Nemčiji znaša 22.465 evrov, medtem ko naj bi bile cene za slovenski trge znane pred začetkom prodaje v začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Šesta generacija Opel Astre bo imela baterijsko-električno različico"


xxl
2 meseci 25 dni nazaj

Ni mi nek oblikovni presežek, mi je pa všeč pristop. Čiste enostavne linije, brez kompliciranja. Ne bi je kar črtal s seznama.

tha_man
2 meseci 25 dni nazaj

Spredaj lepa, medtem ko zadaj deluje malce nedokončano. V notranjosti pozdravljam fizične kontrole za klimo in glasnost, grajam pa goro piano plastike. Kot celota mi je na fotkah bolj všeč kot novi 308.

tomzzi
2 meseci 25 dni nazaj

Zadaj meni tudi ok. Vsekakor drugačna od trenutne. Fizične kontrole so vedno plus. In opel daje prednosti ergonomiji, varnosti pred modnimi smernicami.
Piano plastika tudi meni ni všeč. Je pa je manj kot pri predhodnici.
Tudi meni je bolj všeč od 308. Še celo predale so obložil. Se mi zdi, da so na pravi poti.

srcnik
2 meseci 25 dni nazaj

Zakaj kar naenkrat traja po pol leta, da začnejo pri nas prodajati nove modele? (Astra, Fabia, 308…)

Skyen
2 meseci 24 dni nazaj

Ker nas smatrajo za državo tretjega sveta..

 
DS v smeri popolne elektrifikacije
Kia s podrobnostmi evropske različice modela Sportage