Predstavitve

Italijanska šarmerka

Alfa Romeo Giulia: slovenska predpremiera

V Slovenijo je zapeljala karavana več kot 100 starodobnikov, ki so del znamenitega relija med Pekingom in Parizom. Med barvno množico nekdaj odličnih avtomobilov sta tudi dve Alfi Romeo Giulia, ki sta zaprašeni in vidno rabljeni na slovenski predpremieri delali družbo najnovejši in najbolj pričakovani članici družine Alfa Romeo.

Alfa Romeo Giulia slovenska predpremiera_12Še preden vam postrežem z nekaterimi podatki o novodobni Giulii, ki bo v slovenske salone zapeljala septembra, sem bom ustavil v preteklosti. Italijanski proizvajalec vozil je Giulio izdeloval med leti 1962 in 1978 ter številne kupce prepričal z drugačno strategijo – v majhen in lahek avtomobil so namestili močan agregat. Le 1.000 kilogramska Giulia je imela v nosu nameščen 1,3- ali 1,6-litrski štirivaljni agregat, ki sta proizvedla 55 in 75 kilovatov. Kot za med se je prodajala različica Super – dosegla je 170 km/h in je za pospeševanje od 0-100 km/h potrebovala 12 sekund, kar je bilo boljše od večine športnih vozil v šestdesetih in sedemdesetih letih.

Po skoraj 12.000 kilometrih sta se v Sloveniji ustavili obe Giulii, ki sta zapeljali skozi štartno črto v Pekingu. Prva je Alfa Romeo Giulia 1300 Ti iz leta 1969 in druga, malenkost mlajša, Alfa Romeo Giulia Super 1.3  iz leta 1979. Kljub štiridesetim letom razmika se novodobna Giulia, ki so jo razkrili na avtomobilskem salonu v Ženevi, v nekaterih oblikovalskih elementih še vedno opira na svojo predhodnico.

Pričakovanja so velika

Alfa Romeo Giulia slovenska predpremiera_4Vabilu uvoznika sem se z veseljem odzval, saj sem najpomembnejšo članico nove Alfine družine zamudil v Ženevi. Po številnih napisanih novicah pa so bila pričakovanja visoka. A očitno so bili enakega mnenja tudi ostali ljubitelji znamke, ki so dobesedno zapolnili prodajni salon.

Mehanika čustev – La meccanica delle emozioni – je slogan, ki je zaznamoval predstavitev enega najbolj pričakovanih novih modelov avtomobilov in zaznamoval napovedano ponovno vstajenje znamke Alfa Romeo. Po navedbah znamke ima vsaka Alfa Romeo pet nepogrešljivih sestavin, ki naj bi jo naredile za eno izmed najbolj zaželjenih avtomobilskih znamk na svetu: značilno italijansko oblikovanje, vrhunske inovativne motorje, popolno distribucijo mase v razmerju 50/50, edinstvene tehnične rešitve ter najboljše razmerje med maso in močjo vozila.

Spremenjen logotip kot povod za nov začetek

Sergio Marchionne je pred približno letom dni ob razkritju prelomnega modela Giulia z javnostjo delil tudi svoje prodajne načrte: do leta 2018 naj bi znamka prodala kar 400.000 enot letno (prim.Alfa Romeo Giulia slovenska predpremiera_3 68.000 enot v letu 2014). Z doseganjem zastavljenega cilja so povezane tudi nove investicije v znamko, ki naj bi dosegle vrednost 5 milijard evrov v obdobju treh let, ter uvedba kar sedmih novih modelov pred koncem leta 2018.

Ker o novi Giulii vemo že skorajda vse, bom v tem delu razmeroma kratek. V Slovenijo naj bi zapeljala jeseni, na voljo bosta dva 2,2-litrska dizelska agregata s 110 kilovati (150KM) oziroma s 132 kilovati (180KM) in en bencinski agregat – Ferrarijev trilitrski šestvaljnik s 375 kilovati. Žal vam ne morem razkriti cen, slednje bodo znane ob prvem resnejšem stiku na slovenski predstavitvi.

Alfa Romeo Giulia slovenska predpremiera_7Sem pa sedel za volan in na zadnjo klop. Ob kolikor toliko normalni postavitvi sedeža je za menoj sedel kolega s 190 centimetri višine – in imel prostora za kolena na pretek. Žal je zadnja klop namenjena bolj dvema kot trem potnikom, saj osrednji greben ni primeren za daljše sedenje. Občutek za volanom? Fantastičen. Volan, merilniki in minimalistično oblikovana osrednja konzola delujejo zelo pozitivno, a počakajmo kako se bodo stvari obnesle v praksi, na cesti.

Besedilo in fotografije: Gašper Pirman.

Mnenja uporabnikov

13 komentarjev za "Italijanska šarmerka"


sporty
3 leta 10 meseci nazaj

Vcasih se res sprasujem kaj ljudem ni jasno… Non stop za vsak avto nekdo komentira kako je pa nek del podoben nekemu drugemu avtu itd.. Tale alfa je pa svetovna in oh in sploh… Ja halo!? Karoserijsko bi bila zlahka kak bmw serije 3, prepoznavna je pa zgolj po maski in odbijacu… Katera sta mimogrede, skoraj prekopirana iz 15 let stare alfe 147 GTA. Svasta…

ban
3 leta 10 meseci nazaj

Nič posebnega, če ne bi imel gorej značke bi rekel da je kakšen korejec.

pskoda
3 leta 10 meseci nazaj

Zelo lep avto eden lepših v svojem segmentu samo na žalost je prevelika za moje potrebe.
Če mene vprašate so italjani top shit dizajnerji

xxl
3 leta 10 meseci nazaj

pskoda:
Če mene vprašate so italjani top shit dizajnerji
Torej je zate italijansko oblikovanje totalno sranje,ali ne veš kaj pišeš?

DX5050
3 leta 10 meseci nazaj

Fraza top shit se uporabja za nekaj kar je dobro, najboljše….tako da je izraz od pskoda čisto na mestu.

xxl
3 leta 10 meseci nazaj

Shit pomeni sranje,tako da…

DX5050
3 leta 10 meseci nazaj

pač nerazumeš slenga…

xxl
3 leta 10 meseci nazaj

Takšen sleng je zame top shit,dobesedno.

blaze11
3 leta 10 meseci nazaj

Sej avto ni večji od leona!

xxl
3 leta 10 meseci nazaj

Leon 4263,ST 4535,širina 1816,Giulia 4643,širina 1860,res primerljivo,saj nista niti v istem razredu.

blaze11
3 leta 10 meseci nazaj

govor je bil o prostoru in ne o razredih! Če hoče firma avto pozicionirat v višji razred še ne pomeni da ima več prostora!!

pinny
3 leta 10 meseci nazaj

Na Triglavu imajo srečo da so generalni zastopnik, če ne bi bore malo prodali avtov, saj gledano skozi moje oči. Imajo katastrofalen odnos do strank, sem včeraj ponovno opazil, ko sem pa svoj avto kupoval pa sploh.
Alfa kot sama alfa pa itak dobra 🙂

xxl
3 leta 10 meseci nazaj

Žal precej draga za naše žepe,če gledamo cene v IT,večina bo čakala rabljene iz uvoza,kot zmeraj.

 
Ne skriva ambicij
Uporniški dvojec za mlade po srcu