Novice

Alfa Romeo ponovno prelaga začetek prodaje Giulie

Po informacijah dveh dobaviteljev naj bi Alfa Romeo ponovno za šest do devet mesecev preložila začetek prodaje treh pomembnih modelov v svoji napovedani evropski ofenzivi.

Zgodba o začetku prodaje Giulie v elitni izvedbi Quadrifoglio, prvem športnem terencu na enaki zasnovi ter osnovnejši različici Giulie se za ljubitelje znamke Alfe Romeo spreminja v podobno tragično ljubezensko zgodbo, kot je tista o Romeu in Juliji.

Giulia Quadrifoglio naj bi po zadnjih informacijah virov s strani dobaviteljev tako prišla na evropsko tržišče v sredini leta 2016, pol leta kasneje, kot je bilo prvotno napovedano. Alfinega prvega športnega terenca na osnovi modela Giulia naj ne bi bilo moč kupiti pred prvim kvartalom leta 2017, kar je celo devet mesecev kasneje od načrtovanega začetka.

Do zamika v začetku prodaje visokozmogljive Giulie, ki jo poganja Ferrarijev trilitrski šestvaljnik, naj bi po dostopnih informacijah prišlo zaradi dodatnih nastavitev nekaterih varnostnih in voznih karakteristik avtomobila, pri znamki pa niso želeli uradno komentirati razlogov za nove zamude.

Sergio Marchionne, izvršni direktor koncerna FCA, je 28. oktobra v konferenčnem klicu na temo rezultatov v tretjem kvartalu sicer izjavil, da podjetje ponovno preučuje globalno širitev znamke Alfe Romeo zaradi upočasnitve prodaje (luksuzne znamke Maserati) na kitajskem trgu, a je potrdil zavezo  v obliki petmilijardne evrske investicije. Vlaganja, ki naj bi omogočila povečanje letne prodajne številke na 400.000 enot, naj bi bila po njegovih izjavah zaključena v letu 2019 ali 2020, naslednji mesec ali dva pa naj bi v podjetju posvetili reviziji poslovnih načrtov znamke Alfa Romeo ter, v skladu z željami kupcev v Evropi in Severni Ameriki, morda celo predrugačili načrtovani vrstni red uvedbe novih modelov.

Giulio smo v bolj običajni preobleki, z novim dvolitrskim bencinskim ali 2,2-litrskim dizelskim motorjem, potihem pričakovali že v Frankfurtu, a se nam želja ni izpolnila. Če gre verjeti dobaviteljem, bo tudi nanjo potrebno počakati nekje do konca prihodnjega leta, ko naj bi napadla segment, v katerem kraljujejo BMW serije 3, Mercedes-Benz razreda C in Audi A4. Če gre zaupati analitikom IHS Automotive, nemški tekmeci ne bodo pretirano zaskrbljeni – njihove letne prodajne številke v Evropi se vrtijo med 92 tisoč in 150 tisoč enotami, medtem ko so Giulii  v najboljšem letu napovedali številko 22 tisoč enot.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Alfa Romeo ponovno prelaga začetek prodaje Giulie"


Firediver
8 leta 5 meseci nazaj

Še 2x prestavijo, pa bo že zastarela oblika..

xxl
8 leta 5 meseci nazaj

Kot vedno,tresla se gora,rodil se je miš.

 
Mercedes-Benz GL se poslavlja, prišel je GLS
Prvi obrisi nove generacije Mazdinega največjega športnega terenca