Predstavitve

Ne manjka prostora

Kia Ceed SW: slovenska predstavitev

Kadar pri zastopnikih pripravijo ločeno predstavitev za posamezno karoserijsko različico, je zadaj običajno razumna razlaga – od nje pričakujejo še bistveno več kot do sedaj.

Kia Ceed SW (20)

Kje so razlike?

Razloga, da karavanski Kia Ceed spoznavamo ločeno, sta verjetno vsaj dva. Prvi je dejstvo, da se bo v aktualni generaciji petvratni kombilimuzinski in karavanski izvedenki predvidoma januarja 2019 pridružil še Proceed z obliko shooting brake, ki ga bo potrebno ne le po bolj dinamični zunanjosti, temveč tudi po funkcionalnosti oddaljiti od drugih dveh različic in upravičiti cenovno pozicioniranje. In drugi, da Ceed SW s svojo prostornostjo prtljažnika opazno izstopa nad povprečje kompaktnega razreda ter sega že med karavane segmenta D, kar bi se znalo spremeniti v svojevrstno prodajno prednost, na katero verjetno računajo tudi pri zastopniku, saj mu napovedujejo precej bolj uspešno prihodnost.


Ceed SW v številkah – dolžina: 4.600 mm, širina: 1.800 mm, višina: 1.465 mm, medosna razdalja: 2.650 mm, prostornina prtljažnika: 625-1.694  litrov.


Ker prostornost ni vse, kar pričakujejo kupci karavanov, se Ceed SW ponaša tudi  praktično rabo zadnjega potniškega in prtljažnega dela. Naslonski del zadnje klopi je pri višjih paketih opreme deljiv v razmerju 40:20:40, za njegov preklop pa je dovolj poteg za vzvod, nameščen v zadku. Rezultat prinaša povsem ravno dno prtljažnika, primerno tudi za prevoz daljših predmetov.

Kia Ceed SW (13)Uporabnost karavanu povečujejo še dvojno prtljažno dno z ločenimi odlagalnimi prostori za shranjevanje manjših in tudi nekoliko večjih predmetov, pa sistem tirnic za pregrajevanje prtljažnika, varnostna mreža za ločevanje potniškega od prtljažnega prostora, kljukice za obešanje, mreža za pritrjevanje manjših predmetov na tla ter nenazadnje možnost praktičnega električnega samodejnega odpiranja prtljažnih vrat (brez brcanja pod avto) po nekaj trenutkih, ko se jim približa uporabnik s polnimi rokami in pametnim ključem v žepu.

Skupne lastnosti

Ob vseh naštetih posebnostih pa za Ceed SW seveda veljajo enake lastnosti, kot smo jih zapisali že ob predstavitvi kombilimuzine: od širokega nabora asistenčnih sistemov, kjer jih je nekaj na voljo že serijsko, do ponudbe pogonskih agregatov.

Kia ceed SW pogon

Osnovne cene za Ceed SW same po sebi še ne povedo ničesar, saj se začenjajo pri 20.690 evrih za LX Active z bencinskim agregatom 1.4 MPi. Od tam naprej je vse odvisno od načina nakupa – z upoštevanjem najvišjega popusta, ki je povezan z bonus financiranjem, se na primer prej navedena vstopna maloprodajna cena občutno zmanjša na 14.490 evrov. Podrobnejše podatke o prodajnih cenah in opremi karavanske Kie Ceed SW najdete v priloženem ceniku.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

24 komentarjev za "Ne manjka prostora"


limas
5 leta 2 meseci nazaj

Cena avta C segmenta bi morala biti od 12.000 do 16.000 ojrov z vso ničvredno “opremo”.
Kdo bi si mislil, da se kia cenovno približuje audiju?
Štajerci bi rekli, da se jim je ftrgalo.

muc396
5 leta 2 meseci nazaj

Koliko je v tem avtu uporaben 1.4 MPI 100KM? Recimo v primerjavi z 1.0 TSI ali 1.2 TCE (100KM)?

xxl
5 leta 2 meseci nazaj

Atmosferski 1,4 100 proti 1,0 turbo bencinskem 95 ali 115 KM? Dan in noč, v prid TB.
Raje doplačam 1300 evra več za 1,0 T-GDI 120.

5 leta 2 meseci nazaj

Že pri i30 wagon z določenih kotov izgleda, kot da so pretiravali z dolžino zadnjega dela (deluje predolg), tu pri Ceed-u SW je pa to še mnogo bolj opazno. Pri prejšnji generaciji se mi zdi pa ravno obratno – deloval mi je prekratek (čeprav mi je npr. rdeč GT-line videt perfekten).

J.McLane
5 leta 2 meseci nazaj

Se strinjam, SWju bi nujno morali podaljšati medosno razdaljo. Focus in Corolla imata oba daljšo (2.700 mm)

emilo
5 leta 2 meseci nazaj

Za ceno boljše opremljenga Ceeda dobiš že Optimo, ki je večja, meni osebno precej lepša pa tudi več opreme ima.

frgo
5 leta 2 meseci nazaj

No to ni čisto res. Ko upoštevaš vse popuste in jokerje je ceed veliko cenejši. Pravzaprav je polno založen potem relativno ugoden. Je pa osnovna cena ceeda po ceniku res popolnoma nora. V bistvu vsem, ki talajo ‘popuste’, privoščim čim manjšo prodajo.

Gosic
5 leta 3 meseci nazaj

Na zunaj mi je dolgočasen, s temi litimi felgami celo neskladen. In drag.

 
Samozavestno po cesti in na terenu
Širok nabor potencialnih kupcev