Predstavitve

Odraščanje v vseh pogledih

Hyundai i20: virtualna slovenska predstavitev

Kot prvi znamkin evropski model se i20 predstavlja s svežim oblikovalskim pristopom, med ostalimi novostmi pa so dodatne funkcije povezljivosti, več varnostnih pomagal ter nadgradnja pogonske palete z 48-voltnim sistemom blagega hibrida.

Čutna športnost

hyundai-all-new-i20-static-08Tako so pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu poimenovali nov oblikovalski jezik, ki stopnjuje dinamični videz i20 s specifično obliko prednjega in zadnjega odbijača ter maske hladilnika. Tudi z boka model deluje bolj ostro, k čemur prispeva izrazito oblikovanje stebrička C. Zadnja žarometa prinašata prepoznaven svetlobni podpis ter optično razširita vozilo.

 


i20 v številkah – dolžina: 4.040 mm, širina: 1.775 mm, višina: 1.450 mm, medosna razdalja: 2.580 mm, prostornina prtljažnika: 352-1.165 (MHEV 262 -1.075) litrov.


Model je v primerjavi s predhodnikom 24 mm nižji, 30 mm širši ter 5 mm daljši, hkrati pa se je za 10 mm povečala njegova medosna razdalja, od česar naj bi imeli koristi predvsem zadnji potniki. V paleti karoserijskih barv so štirje novi odtenki (Intense Blue, Aurora Gray, Aqua Turquoise in Brass), k atraktivnemu videzu pa lahko prispeva še izbira kontrastne črne strehe.

Sodoben pristop

hyundai-all-new-i20-interior-01V notranjosti so se oblikovalci potrudili pričarati občutek zračnosti, pri čemer kot enega ključnih oblikovnih poudarkov izpostavljajo odprtine za zrak po celotni širini armaturne plošče. Zavezanost sodobnim trendom potrjujeta 10,25-palčna zaslona merilnikov in infozabavnega sistema, ki sta optično povezana v celoto. Med opcijske elemente za boljšo izkušnjo potnikov sodijo še npr. površina za brezžično polnjenje mobilnih naprav, dodaten USB vhod zadaj, zvočni sistem Bose in ambientalna osvetlitev v tehniki LED. Za izkoriščanje zmogljivosti pametnih telefonov skrbi brezžična povezava preko sistemov Apple CarPlay oz. Android Auto, uporabnikom pa bodo na voljo tudi storitve povezljivosti Bluelink.

Novi i20 stopa korak dalje z razširjenim naborom varnostnih sistemov pod oznako Hyundai SmartSense, kjer pri znamki izpostavljajo aktivni radarski sistem za prednastavitev hitrosti s podporo navigacijskega sistema (NSCC), inteligentni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLA) in aktivni sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu s samodejnim zaviranjem (BCA) ter sisteme, ki varujejo voznike pri nizkih hitrostih in nudijo večje udobje pri parkiranju (sistem za preprečevanje naleta ob prečnem prometu zadaj, sistem za preprečevanje trka pri parkiranju vzvratno).

Klasika ali blaga hibridna nadgradnja

hyundai-all-new-i20-driving-10V vrh motorne palete so pri Hyundaiju i20 postavili litrski bencinski T-GDi v različicah s 73,5 kW/100 KM) ali 88,3 kW/120 KM moči v kombinaciji s 7-stopenjski robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko (7DCT) ali 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Obe različici motorja sta lahko nadgrajeni z 48-voltnim blagim hibridnim sistemom ter sparjeni z inteligentnim ročnim menjalnikom (iMT) ali 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko (7DCT). Po drugi strani je manj zahtevnim uporabnikom i20 na voljo tudi z vstopnim 1,2-litrskim bencinskim agregatom z 61,8 kW/84 KM moči, ki je združen s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.

N Line spomladi 2021

hyundai-i20-n-line-reveal-03V vseh naštetih pogonskih kombinacijah bo možna tudi povezava s paketom N Line, ki na zunanjosti dodaja sprednji odbijač s sivo črto, črno rešetko z značko N Line, športne dodatke v sivi barvi, eleganten zadnji odbijač, trikotno meglenko, kromiran dvojni zaključek izpušne cevi ter 17-palčna platišča z dvobarvnim zaključkom. Dobavljiv bo s štirimi barvami zunanjosti: Phantom Black, Aurora Grey, Polar White in Brass, pri tem bo pri Polar White možna dvobarvna kombinacija s streho v barvi Phantom Black. Različica z litrskim agregatom T-GDI naj bi se poleg tega ponašala z izboljšanim vzmetenjem, odzivnostjo motorja in zvokom izpuha.

V notranjosti avtomobila bo imel nameščene športne sedeže z logotipom N in kontrastnimi rdečimi šivi ter prilagojen volanski obroč, v paket opreme pa bodo dodana še aluminijasta pedala in usnjena prestavna ročica z logotipom N in rdečimi dodatki.

Slovenske cene za i20 se pričenjajo pri 14.990 evrih za vstopni 1.2 MPI s paketom opreme Life, pri čemer je potrebno upoštevati še promocijski popust v višini dveh evrskih tisočakov. Več porobnosti najdete v priloženem ceniku.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Odraščanje v vseh pogledih"


xxl
16 dni 9 ur nazaj

Ni kaj, sledijo trendu ostalih, navijanje cen.

cashy
16 dni 9 ur nazaj

huh, konkretne cene, kakršne bi pričakoval šele pri i30. Ko pomisliš, da se doda še 2 tisočaka še za avtomatika in hibridni sistem…

14 dni 13 ur nazaj

Na netu se najde cenik i30 iz leta 2016. Ko pogledaš tiste cene, se konkretno zamisliš, upoštevajoč povprečno SLO plačo takrat in zdaj. No pa še takrat smo bili v času “debelih krav”, danes pa…

Aesthetics
16 dni 9 ur nazaj

Se strinjam. Torej nekako ni za pričakovati, da bo i20N 23-25 jurjev.

 
Tretja revolucija
Ohranja značaj