Predstavitve

Štiri desetletja dediščine

Mitsubishi L200: slovenska predstavitev

Mitsubishijev robustni poltovornjak je v najnovejši posodobitvi prevzel prepoznaven aktualni videz znamke, se osvežil na področju pogonske tehnike ter dodal v nabor opreme nekaj več vozniških pomagal.

Viri si spet niso povsem enotni ali gre pri Mitsubishijevem poltovornjaku za prenovo pete ali šesto generacijo. A po drugi strani ni dvoma, da je od (nesporne) pete generacije, ki smo jo pri nas spoznali pred štirimi leti, v marsičem drugačen. Za začetek je model, ki sloni na več kot štiri desetletja dolgi tradiciji in ga imajo za pionirja sodobnih štirikolesnih pogonov, prevzel značilni videz prednjega dela, ki so mu oblikovalci nadeli ime Dynamic Shield (dinamični ščit). Višje nameščena svetila in pokrov motorja ga delajo še bolj mogočnega, čeprav je v višino in širino ostal enak.


L200 v številkah – dolžina: 5.215-5.305 mm, širina: 1.815 mm, višina: 1.780 mm, odmik od tal: 205 mm, medosna razdalja: 3.000 mm, pristopni kot: 30°, izstopni kot: 22°, previsni kot: 24°, največji bočni nagib: 45°.


Mitsubishi L200 (28)V notranjosti so – podobno kot to počne konkurenca – posvetili več pozornosti izboru in obdelavi materialov, da bi se potniki počutili podobno prijetno, nekako kot v osebnem avtomobilu. Čeprav voznikov delovni prostor ohranja številne funkcionalne gumbe in stikala ter (na srečo) ni zbolel za virusom agresivne digitalizacije, je na voljo več sodobnih pomagal, ki pomagajo pri varni vožnji v vsakdanjem prometu, pa tudi na zahtevnejših terenih.

Pri znamki so za cestno vožnjo med drugim izpostavili sisteme za preprečevanja naleta spredaj (FCM), opozarjanje na mrtvi kot (BSW) in prečni promet za vozilom (RCTA), opozarjanje na zapuščanje voznega pasu (LDW), ultrazvočni sistem za blaženje nenamernega pospeševanja (UMS) ter 360-stopinjski nadzor okolice vozila. Ko je govora o obvladovanju brezpotij, pa sta na voljo dve novi funkciji: nadzor spusta po klancu (HDC) ter prednastavljeni načini vožnje Off-road (gramoz/makadam, blato/sneg, pesek, skale), kjer elektronski nadzor stabilnosti in oprijema razmeram prilagaja izhodno moč motorja, nastavitve prenosa ter zaviranje.

Za štiri ali pet potnikov

Mitsubishi L200 (22)Na našem trgu bosta na voljo izvedenki Club Cab in Double Cab, ki sta namenjeni prevozu štirih oz. petih potnikov, za katerimi se razteza prostoren keson. Slednji je v obeh primerih širok do 1.470 mm, visok 475 mm, dolžina pa znaša 1.850 mm (Club Cab) oziroma 1.520 mm (Double Cab).

Keson lahko ostane odprt, po želji pa ga je mogoče zapreti in celo nadgraditi z eno od številnih možnosti iz kataloga dodatne opreme.

4N14

Mitsubishi L200 (14)V naslovu je zapisano kodno ime 2,2-litrskega dizelskega motorja (110 kW moči, 400 Nm navora), ki je zamenjal 2,4-litrskega predhodnika v borbi z vse ostrejšimi emisijskimi omejitvami ter je edina izbira agregata v L200. Opremljen je s sistemom selektivne katalitične redukcije ter na voljo v kombinaciji z ročnim ali novim samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom, ki po zagotovilih znamke omogoča boljši prenos moči, večjo učinkovitost rabe goriva ter ima nižje število vrtljajev v najvišji prestavi.

Sistem štirikolesnega pogona ima različne izvedbe (Easy Select 4WD oz. Super Select 4WD) glede na izbrano stopnjo opreme.

4WD

Cene za Mitsubishi L200 so polepšane z akcijskih 2.000 evrov popusta ter se začenjajo pri 22.900 evrih za Club Cab z opremo Invite. Več informacij najdete v priloženem ceniku.

Besedilo in foto: Urška Radolović. Slika: Mitsubishi.

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Štiri desetletja dediščine"


J.McLane
9 meseci 25 dni nazaj

Tale SuperSelect (sredinski diferencial) je res dobrodošla zadeva za vožnjo po mokri cesti s praznim kesonom. Zamerim mu samo krajšo medosno razdaljo od konkurence in posledično slabšo nosilnost kesona, ampak verjamem, da večini to ni nek minus. Sicer pa z mojo konfiguracijo (AT, LED, samodejna klima, keyless), se cenovno zelo približam Hiluxu, s tem da ima Hilux še radarski tempomat serijsko. Ne vem pa koliko tele cene za L200 veljajo v salonu, morda še kaj spustijo ampak ponavadi so tile ceniki z objavljenimi popusti kar blizu končnih cen.

Firediver
9 meseci 28 dni nazaj

Zanimiva zadeva za zanimivo ceno! Mislim, da ni konkurenta, ki bi ponujal več za manj denarja…

srcnik
9 meseci 28 dni nazaj

Sam res izjemno veliko avta, res pozitivno presenečen, da ima tole ceno kot kak focus/ceed. Mogoče se pa mitsubishiju le obetajo spet bolj svetli časi 😉 mogoče kdaj v prihodnosti še evo pride nazaj 🙂

Firediver
9 meseci 25 dni nazaj

Khm…ravno preveril ceno konkurenta presvetega VW…za objavljeno začetno ceno Amaroka dobiš za dlako manj kot cela dva osnovna L200..Je Amarok res 2x boljši in kako se to občuti?

Tattoo-
9 meseci 25 dni nazaj

Za začetek se pojdi peljati z obema, potem pa pametuj. Amarok ima V6 motor, kar je pomembna prednost (navor / moč) pri takih delovnih strojih…še posebej, ko je keson obtežen! Naslednja stvar so pa same vozne lastnosti in pa zvočna izoliranost kabine…L200 (dokler avto ni obtežen) ima tako lahek zadek, da ti na bolj slabi (mokri) podlagi precej hitro odnese zadnji del. Ampak kaj bi ti sploh razlagal, ko ti itak pade mrak na oči, samo da vidiš VW značko…

Firediver
9 meseci 25 dni nazaj

Torej je res 2x boljši…nimam pojma, zato pa sprašujem!

 
Junak za nove čase
Predrznost na kvadrat