Predstavitve

Predrznost na kvadrat

Ford Focus ST in Ranger Raptor: slovenska predstavitev

Modela, ki so ju tokrat predstavili pri slovenskem zastopniku, razen znamke pravzaprav nimata kaj dosti skupnega. No, mogoče še to, da imata že v tehnični zasnovi vse pogoje za predrznost pri dokazovanju zmogljivosti, za kar so zaslužni inženirji oddelka Ford Performance.

Pravzaprav ne gre za posebni novosti, bolj za že nekaj časa pričakovani posebni izvedenki znotraj družin modelov Focus in Ranger. Za poltovornjak Ranger smo tako že pred več kot letom dni z veseljem zapisali, da ga bomo tudi v Evropi lahko videli v izvedenki Raptor, namenjeni najbolj ekstremnim terenskim podvigom. Focus ST pa je pravzaprav skoraj Fordova sopomenka za “hot hatch”, športno kombilimuzino, ki sta se ji v iskanju širšega kroga kupcev s časom pridružili nekoliko racionalnejša dizelska izvedenka ter prostorsko bolj prilagodljiv karavan.

Ljubi lepe ceste

Ford Focus ST (5)Ford je modelom ST namenil po eno bencinsko in dizelsko motorizacijo. V prvem primeru gre za 2,3-litrski turbobencinski agregat EcoBoost (206 kW/280 KM moči, 420 Nm navora), ki za pospeševanje kombilimuzinskega modela do hitrosti 100 km/h potrebuje le 5,7 sekund. Dizelska različica je opremljena z dvolitrskim agregatom EcoBlue (140 kW/190 KM moči, 400 Nm navora od 2000 vrt./min), pospešek do 100 km/h pa je v primerjavi z EcoBoostom počasnejši za dobri 2 sekundi. Obe izvedenki sta zaenkrat na razpolago s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, že letos jeseni pa naj bi bil v bencinski opcijsko na voljo tudi 7-stopenjski samodejni menjalnik.

Ford Focus ST (11)Od običajnega Focusa se različice ST ločijo po številnih lastnostih, med katerimi so drugačna platišča in pnevmatike, prepoznavna maska ST, spojler Performance, vzmetenje ST (prilagodljivo vzmetenje Performance pri kombilimuzini z bencinskim motorjem), elektronski diferencial z omejenim zdrsom (bencinski motor), prednja sedeža Recaro, žarometa LED in rdeče zavorne čeljusti (oboje paket opreme ST-3).

Cene za Focus ST se pričenjajo pri 33.610 evrih za dizelsko kombilimuzinsko izvedenko, zraven pa še pripis, da so se pri zastopniku odločili za akcijski popust v višini 2.700 evrov. Ostale cene in številne druge informacije najdete v priloženem ceniku.

Kadarkoli, kamorkoli

Če je Focus ST premišljeno namenjen uživanju v dinamični cestni vožnji, ima seveda pri obvladovanju vozne podlage številne omejitve. Po drugi strani pa za Ranger Raptor, po mojem razumevanju, še največjo omejitev predstavljata pogum in znanje voznika za volanom.

Ford Ranger Raptor (8)Ekstremna terenska različica tudi v Sloveniji popularnega Rangerja je opremska nadgradnja Wildtraka, ki ji je dodano bolj čvrsto podvozje, posebno vzmetenje, pnevmatike BF Goodrich 285/70 na 17-palčnih platiščih, zračno hlajene kolutne zavore spredaj in zadaj, vlečna kljuka s sistemom stabilizacije prikolice in pokrov Mountain Top tovornega dela ter odvzeta prednja tipala v odbijaču in vzdolžna nosilca prtljažnika. Prednji del zaznamuje agresivna maska med ksenonskima žarometoma, pod njimi pa je prilagojen prednji odbijač z meglenkami v tehniki LED.

Ford Ranger Raptor (4)Za spopad z zahtevnejšimi tereni so nameščeni prilagodljivi blažilniki (Fox Racing Shox z bati premera 46,6 mm) s krmilnimi ročicami iz aluminija, pri čemer so spredaj uporabljeni stolpi z izpostavljenimi amortizerji, zadaj pa za vzmetenje skrbi kombinacija vijačnih vzmeti in vgrajenih Wattovih členov. Razširjena sprednja blatnika iz kompozitnega materiala skrbita za manj poškodb pri terenski rabi ter omogočata večji hod vzmetenja in uporabo večjih pnevmatik, medtem ko stranski stopnici preprečujeta, da bi leteče kamenje zadelo zadnji del vozila (boste pa zaradi dodatne širine zato z njim še nekoliko težje parkirali na zarisanih mestih). Raptor ima dodatno zaščito podvozja, saj serijsko zaščito motorja in pokrova diferenciala dopolnjuje udarna plošča iz 2,3 mm debelega jekla z visoko natezno trdnostjo. Vozniku je v pomoč sistem prednastavljenih voznih načinov (Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mud/Sand, Rock in Baja).

Ford Ranger Raptor (13)Morda se bo komu stožilo po 3,2-litrskem agregatu TDCi, kot zravilo mu pri Fordu priporočajo vožnjo z dizelskim dvolitrskim EcoBlue (157 kW/213 KM moči, 500 Nm navora) v kombinaciji z 10-stopenjski samodejnim menjalnikom. Menda so ga med številnimi preizkusi testirali tudi za terensko vožnjo vse do hitrosti 169 km/h.

Cena za Ranger Raptor znaša 54.060 evrov, pri čemer lahko tudi tukaj upoštevate akcijski popust v višini 2.000 evrov. Še bolj verjetno pa je, da boste o njem razmišljali kot o delovnem vozilu, kar precej spremeni finančno konstrukcijo. Cenik najdete na tej povezavi.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Štiri desetletja dediščine
Tista vmes