Reportaže

Karavana nasmehov

Mercedes-Benz Star Experience 2019

Mercedes-Benz nas enkrat letno, običajno jeseni, obišče s karavano svojih najzanimivejših modelov. Naštevanje vozil v paleti in seštevanje njihovih nazivnih moči bi bilo Sizifovo delo, je pa zato toliko bolj smiselno, da si lahko na enem mestu ogledamo in preverimo, kaj zmorejo aktualne zvezde znamkinega programa.

Na turneji

Mercedes-Benz Star Experience (2)Nemci dogodek imenujejo kar roadshow, kar označuje večtedensko turnejo, na kateri ekipa inštruktorjev s paleto atraktivnih modelov obišče številne države, med katerimi je tudi Slovenija. Prednosti tovrstne predstavitve so seveda povsem jasne, saj je navdušenje obiskovalcev toliko večje, če jim lahko na primer pokažeš, kaj na poligonu zmore športni Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ s kar 639 konjskimi močmi (470 kW). Pa da ne bo pomote, seveda zmore enako tudi na odprti cesti, a je demonstracija precej manj varna.

Kljub temu, da je bil za večino verjetno najbolj sijoča zvezda prav prej omenjeni GT, pa smo se v pogovoru s kolegi kar strinjali, da je dinamična vožnja izjemno zabavna tudi za volanom Mercedesa-AMG A 35, ki je bistveno bolj prijazen denarnici. Osebno pa bi se s še dvema modeloma AMG, E 53 4Matic+ in CLS 53 4Matic+, bistveno raje kot po poligonu peljala kam dlje; če me že silite, lahko tudi do Hamburga.

Mercedes-Benz Star Experience (19)

Do kolen v blatu

Mercedes-Benz Star Experience (28)Prav poseben dogodek je sedeti za volanom razreda G, pa sploh ni pomembno, če to ni prvič. Na razmočen teren smo ga verjetno vsi zapeljali z enakim veseljem, tam pa so mu družbo delali še razred X, GLC in GLE, ki mi ga je bilo kar malo žal, saj se mi je zdel preveč gosposki za vso umazanijo. Pri vseh pa načeloma veljajo enaka spoznanja: počasi se marsikam pride in več moči nikoli ni odveč, zato vedno primerno navdušijo prisotne.

Sicer pa so pri znamki vsem obiskovalcem dogodka, ki je trajal pretekli vikend, omogočili tudi cestne vožnje, pa spoznavanje z najnovejšo različico sistema MBUX ter nenazadnje demonstracijo delovanja številnih vozniških pripomočkov, ki povečujejo varnost potnikov v njihovih vozilih.

Kaj naj rečemo drugega kot: pridite spet kmalu, lahko tudi dvakrat letno 🙂

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Od upravljanja voznega parka do sistema souporabe
Med PRIMA karavani za posel in družino