Novice

Avtoplin dostopen že na 80 Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji

Družba Petrol je v zadnjem obdobju odprla še pet novih prodajnih mest z avtoplinom in s tem na slovenskem tržišču razširila svojo maloprodajno mrežo bencinskih servisov, kjer je mogoče natočiti avtoplin, na 80. Avtoplin je po novem mogoče dobiti na že skupaj 181 Petrolovih bencinskih servisih doma in v širši regiji. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, saj je skoraj polovico cenejši od bencina.

 

Skupno število bencinskih servisov, ki imajo v svoji ponudbi avtoplin, se je z bencinskimi servisi BS Slovenske Konjice, BS Lenart, BS Žalec, BS Maribor – AC Vzhod in BS Maribor – Na Poljanah povzpelo na številko 80. Prodajna mreža se bo širila tudi v prihodnje. Z uvedbo avtoplina je Petrol razširil ponudbo pogonskih goriv in s tem postavil temelje za zniževanje emisij v okolje, saj plin sodi med okolju prijazna goriva.

Avtoplin je utekočinjen naftni plin (UNP), mešanica butana in propana, prilagojena za uporabo v vozilih. Z njegovo uporabo se stroški za nakup goriva skoraj prepolovijo, saj razlika med ceno avtoplina in 95-oktanskega motornega bencina trenutno znaša skoraj 56 centov na liter. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, saj je skoraj polovico cenejši od bencina. Vozniki lahko avtoplin v okviru posebne ponudbe na BS Litijska cesta 31 v Ljubljani in na BS Primskovo na Cesti Staneta Žagarja 56 v Kranju kupujejo to gorivo za samo 0,51 evra na liter.

Poleg znatnega znižanja stroškov goriva, uporaba avtoplina za uporabnika prinaša še druge prednosti:

·         kratek rok amortizacije oz. povrnitve investicije,

·         doseganje večjih razdalj z enkratno polnitvijo,

·         enostavna uporaba in avtomatsko preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom,

·         popolnejše izgorevanje zmesi »plin–zrak« in posledično občutno zmanjšanje okolju škodljivih emisij,

·         tišje delovanje motorja,

·         podaljšanje življenjske dobe motorja.

Družba Petrol v partnerskem sodelovanju z italijanskim proizvajalcem plinskih sistemov Lovato, ponuja storitev predelave vozil na plin. Paketna ponudba je najugodnejša glede na razmerje med kakovostjo sistema, vgradnje in cene ter posebne akcijske ponudbe. V mehaničnih delavnicah TipStop Vianor vgrajujejo odlične plinske sisteme z več kot 50-letno tradicijo in vrhunskim razvojem.

Več o uporabi avtoplina in seznam bencinskih servisov z avtoplinom je na voljo na spletnem naslovu www.petrol.si/avtoplin.

Vir: Petrol.

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Avtoplin dostopen že na 80 Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji"


4 leta 10 meseci nazaj

Vidim, da je star članek… Pa vendar… Ima kdo izkušnje z https://omisli.si/avtoplin ? In ali je avtoplin te dni še vedno OK izbira? Slišim ZELO deljena mnenja…

VikingShip
8 leta 2 meseci nazaj

No trenutno je res cenejši kot pretekla leta, ki je bil že okrog 0,85€. Ampak se je potrebno zavedati pasti pri sami vgradnji. Sam sem imel vgrajen sistem zelo priznanega proizvajalca LandiRenzo in do okrog 35kkm je zadeva kar nekako delovala, potem pa se je začela kalvarija. Prišel sem do ugotovitve, da se vgradnja sploh ne splača ali pa morate imeti eno veliko srečo, da zadeva deluje. Pa tudi cene vgradnje so v Sloveniji abnormalne glede na kvaliteto vgradnje in na standard, ki ga imamo. Če ti zadeva lepo deluje se ti pri vseh drugih stroških kar se tiče servisiranja itd.. zlepa ne povrne. Največji problem v Sloveniji je zanič in slabo očiščen avtoplin, ki uničuje avtoplinske komponente, npr v tujini narediš 30% več kilometrov. No v mojem primeru so se uničili injektorji, ki so sicer zelo kvalitetni in tudi zelo dragi. Cena le teh za 4 valje je par sto €. Problem pri vsem tem je tudi, da avtoplin vgrajujejo osebe, ki nimajo pojma kako zadeva deluje, kaj šele kako deluje motor. Pač zmontirajo po nekih navodilih in pri montaži uničijo še pol avtomobila, na koncu pa ne priznajo nobene napake (tudi opilkov s prtljažnika mi ni mogel posesat tako se mu je mudilo). Če pripelješ avto nazaj ga priklopi na tisti tester, ki ga lahko kupiš na netu za par € in, če tester ne ugotovi nič te pošlje k mehaniku, čeprav na bencin vse deluje samo, da se izmika garanciji. Pa tudi sistema se ne more vgraditi samo v parih urah, saj to znajo samo tisti o katerih sem pisal.

Mislim, da jih je s podobnimi težavami v naši ljubi domovini 80% uporabnikov avtoplina in to samo zaradi nestrokovnosti monterjev in zelo slabega plina. Vsi se samo hvalijo kako je njihov sistem edini in najboljši na svetu.
Zaradi tega sem moral zamenjati avto in ne bi več tvegal investirati v predelavo.

To je z moje strani.

Firediver
8 leta 2 meseci nazaj

Na celotni dolžini Keltike samo polnilnica v Kobaridu (za Italijane) in naslednja šele v Lomu pri Logatcu (izven Keltike)…bravo, kot da noben tu ne živi!

 
Mitsubishijeva ženevska odprava
Toyota je upokojila znamko Scion