Novice

BMW X4 M40i je novi težkokategornik z oznako M

Trilitrski twin-turbo vrstni šestvaljnik v modelu M4 proizvede 317 kilovatov, toliko kot se od športnika takšnega kova tudi pričakuje. Ker novi X4 M40i v resnici ni čisto pravi predstavnik oddelka M, v njem trilitrski twin-turbo vrstni šestvaljnik prozvede ”le” 265 kilovatov.

Nemški proizvajalec pravi, da je, v primerjavi z do sedaj najmočnejšim predstavnikom X4 xDrive35i, motor razvit povsem na novo. Poleg izboljšav v motorju so dodali nov hladilnik olja, injektorje z večjim tlakom, turbini so integrirali v izpušni zbiralnik, optimizirali zbiralnik zraka, dodali kovano ročično gred, bate s spremenjenim zgornjim delom in visokozmogljive svečke. Enak motor najdemo tudi v M2, le da ima tukaj deset konjskih moči manj.

Bencinska pogonska enota ponudi 265 kW (360 KM) med 5.800 in 6.000 vrtljaji na minuto ter razvije največji navor 465 Nm. BMW X4 M40i, opremljen s tem motorjem in napredno tehnologijo M Performance TwinPower Turbo, pospeši do 100 km/h v manj kot petih sekundah in razvije največjo hitrost 250 km/h.

Štirikolesni pogon xDrive je bil rekalibriran, da pošlje več moči na zadnji kolesni par, za boljšo vodljivost pa so namestili trše blažilnike in slabilizacijske palice. 20-palčna platišča so odeta v Michelinove pnevmatike Pilot Super Sport, zadek pa krasijo dvojni zaključki izpušne cevi v črnem kromu.

Avtomobilizem.com (Vir: BMW, Jalopnik. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova interpretacija Suzukija Ignis
Brezstrešni Evoque se predstavlja na prav poseben način