Novice

Prvi utrinki tretje generacije Kie Sorento

Nova Kia Sorento prihaja k nam leta 2015, zato je Kia razkrila nekaj podatkov glede tretje generacije Sorenta, ki si deli nekaj zunanjih lastnosti Kie Sportage.

Kia je še vedno precej skrivnostna glede zunanjega videza novega Sorenta, ki bo uradno predstavitev doživel v Koreji proti koncu avgusta. Na svoj račun bodo prišli tudi Evropejci, saj bo novi Sorento predstavljen na oktobrskem avtomobilskem salonu v Parizu. Največja novost je vsekakor prenovljen prednji del vozila, ki je s tem prevzel tipičen Kiin zunanji videz, posebej oblikovan s strani dizajnerskih ekip iz Koreje, Nemčije in ZDA.

Do sedaj vemo le, da bo tudi tretja generacija Sorenta opremljena s sedmimi sedeži in bo hkrati ostal edini predstavnik znamke s takšno postavitvijo. Vse motorne različice bodo lahko opremljene s štirikolesnim pogonom, aluminijastimi platišči, dvopodročno samodejno klimatsko napravo, prostoročno povezavo Bluetooth in tempomatom.

V trenutni ponudbi sta dva štirivaljna dizelska agregata, ki ponujata 110 in 140 kilovatov moči. S prihodom osveženih motorjev pričakujemo manjšo porabo in izboljšane emisije CO2.

Po prvih fotografijah je jasno, da se bo Kia še bolj silovito vmešala v boj s prestižnimi tekmeci in s primerno tehniko ter ceno stopila na žulj bolj prestižnim tekmecem. Že odličen uspeh Kie Sportage je pokazal, da so Korejci resno zavezani trgu križancev in športnih terencev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto, video: Kia)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault bo izdelal gospodarsko vozilo za Fiat
Jaguar in Land Rover odkupila zbirko starodobnikov