Novice

Jaguar in Land Rover odkupila zbirko starodobnikov

Jaguar in Land Rover sta od ljubitelja James Hulla odkupila največjo zasebno zbirko starodobnih britanskih vozil. Koliko so morali odšteti za nakup britanske dediščine, ni želela razkriti nobena od vpletenih strani.

James Hull je skozi dolgoletno obdobje skrbno širil svojo zbirko 543 klasičnih britanskih starodobnikov. Med vozili je več kot 130 Jaguarjev, med njimi tudi najpomembnejši: XK SS, C, D, in E-type.

V zbirki se najdejo tudi zgodnji primerki proizvajalca motorjev s prikolico in avtomobilov Swallow Sidecar in več predvojnih vozil modela SS, sedem XK 120s, trideset klasičnih Jaguarjev modela Mark, devetnajst modelov XJS in preko dvajset modelov XJ, ki so si jih včasih lastile znane osebnosti.

Večina vozil iz zbirke je v brezhibnem stanju, zato jih bodo pri navezi Jaguar-Land Rover lahko uporabili na predstavitvah novih modelov njihovih vozil. Prva priložnost za to bo že v začetku septembra, ko načrtujejo predstavitev novega Jaguarja XE, kjer bodo s pomočjo vozil iz zbirke “podprli znamko in izkustveni marketing za nadaljni razvoj znamk in podjetja na uveljavljenih in razvijajočih se trgih.”

”Navdušeni smo, da sta se Jaguar in Land Rover uspela dogovoriti z Jamesom Hullom za nakup zbirke, s čimer je zagotovljena varna prihodnost te zgodovinsko pomembne zbirke Jaguarjev in drugih britanskih vozil. z Jamesom si delimo isti cilj, da vozila iz te enkratne zbirke ostanejo v britanskih rokah in veseli smo, da smo z dogovorom zagotovili njihovo skrbništvo v prihodnosti,” je dejal John Edwards, direktor za upravljanje s posebnimi vozili skupine Jaguar-Land Rover.

Cena za celotno zbirka ostaja skrivnost, vendar je James Hull povedal, da njegov osnovni cilj ni bil doseči najvišjo možno ceno, temveč zagotoviti varno bodočnost zbirke v rokah primernega skrbnika.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jaguar Land Rover)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi utrinki tretje generacije Kie Sorento
Tudi Kitajci pripravljajo svoj »Google avto«