Novice

Seat je Ibizo Cupro oborožil z večjo močjo

Kmalu se bodo odprla vrata avtomobilskega salona v Frankfurtu, kjer bo možno videti številna nova vozila, ki bodo v naslednjih letih krojila svet avtomobilizma. Med najbolj vroče predstavnike bo z močnejšim agregatom in osveženim zunanjim videzom zagotovo sodila nova Seat Ibiza Cupra.

Zmogljiva različica Seatovega mestnega avtomobila, Ibiza Cupra, se lahko pohvali z izboljšavami, ki so doletele tudi običajno različico. A vse ni enako pod pokrovom motorja, kjer je vidna največja sprememba v primerjavi s predhodnikom. Tako kot prenovljeni Volkswagen Polo GTI, je tudi Cupra poslala v preteklost 1,4-litrski štirivaljni bencinski agregat. Zdaj se v nosu skriva 1,8-litrski prisilno polnjeni štirivaljni bencinski agregat, ki ima 141 kilovatov, kar je za 9 kilovatov več kot prej. Znatno višji je tudi navor, ki je narasel na 320 njutnmetrov (prej 250 njutnmetrov).

Za pospeševanje 0d 0 do 100 km/h potrebuje 6,7 sekunde in doseže najvišjo hitrost 235 km/h. Ibiza Cupra je serijsko opremljena s 17-palčnimi platišči in vzmetenjem, ki zagotavlja maksimalno dinamičnost in natančnost. Ena od novosti v ponudbi serijske opreme je sistem za izbiro voznega profila Cupra Drive Profile, ki vozniku omogoča, da karakteristike kompaktnega športnega avtomobila s pritiskom na tipko prilagodi individualnim željam. Del sistema je Cupra Selective Suspension, prilagodljivo uravnavanje podvozja, ki omogoča izbiranje med poudarjeno udobno in izrazito športno nastavitvijo, dodatno pa prilagodi tudi delovanje krmilnega sistema. Elektronska zapora diferenciala XDS zmanjšuje nagnjenost k podkrmiljenju in izboljšuje vodenje, še zlasti pri hitri vožnji skozi ovinke.

Z okrepljenim karakterjem in izboljšanimi voznimi lastnostmi pošilja jasen signal tekmecem kot je na primer Ford Fiesta ST, ki se vsaj zaenkrat lahko upravičeno boji.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW največkrat fotografiran na Instagramu
Talismanu se bo v Frankfurtu pridružil novi Renault Megane