Novice

Tata preimenovala svojega Zica

Največji avtomobilski proizvajalec v Indiji je svoj model Zica, ki ga je v lanskem letu promoviral celo nogometni virtuoz Lionel Messi, preimenoval v Tiago. Razlog? Ime »Zica« je ponujalo preveč asociacij na virus zika, ki ga prenašajo komarji.

Pri indijski Tati svoje avtomobile očitno zelo radi (hote ali nehote) poimenujejo po znanih športnikih, saj so po modelu Bolt sedaj uporabili še ime znanega portugalskega nogometaša (Tiago Mendes), s katerim so sicer nadomestili neposrečeno ime »Zica«. Malega Tiaga bodo sicer predstavili svetovni javnosti na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi, pri čemer pa ga najverjetneje ne bodo ponudili na evropskem trgu.

Na indijskem polotoku bodo Tiaga ponudili z dvema različnima agregatoma in sicer z osnovnim 1,2-litrskih bencinskim motorjem DOHC, ki proizvede 84 KM (114 Nm navora) ter dizelskim trivaljnikom (69 KM, 140 Nm).

Polega Tiaga bo večinski lastnik Jaguarja in Land Roverja predstavil v Ženevi še konceptni SUV Hexa Tuff, ki so ga pokazali že v lanskem letu, ter 3,82 metra dolg mestni model Bolt.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tata.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bluejay, pametno držalo za telefon v avtomobilu
Toyota C-HR vstopa v najbolj oblegan evropski segment