Novice

Albert Biermann in Peter Schreyer v novi vlogi

Predstavniki podjetja Hyundai Motor Group so potrdili, da Albert Biermann in Peter Schreyer zapuščata trenutne položaje in prevzemata vlogo svetovalcev.

Albert Biermann, bivši vodja športnega oddelka M znamke BMW, se je korejskemu avtomobilskemu proizvajalcu pridružil v letu 2015 in skrbel za razvoj športnih modelov znotraj skupine. Pod njegovim okriljem so nastali Kia Stinger ter Hyundijeva družina N, leta 2018 pa je prevzel vodenje oddelka za raziskave in razvoj pri skupini Hyundai Motor Group. Pod njegovim vodstvom je potekal tudi razvoj nove električne platforme E-GMP, osnove številnim električnim modelom. Prva modela, ki so ju zasnovali na osnovi nove platforme, sta Hyundai Ioniq 5 in Kia EV6. Novi vodja oddelka za raziskave in razvoj postaja Chung Kook Park, Albert Biermann pa naj bi prevzel vlogo izvršnega tehničnega svetovalca.

V vlogi svetovalca naj bi ostal tudi Peter Schreyer, trenutni predsednik oblikovalskega dela skupine Hyundai Motor Group. Na njegovem položaju ga bo nasledil SangYup Lee, ki je lani na čelu Hyundaijevega oblikovalskega oddelka nadomestil Luca Donckerwolka. Peter Scheyer se je skupini Hyundai Motor Group priključil pred petnajstimi leti, pod okriljem bivšega oblikovalca modelov znamke Audi pa je nastajala nova podoba Kiinih avtomobilov z motorno masko v ponazoritvi tigrovega nosu. Do leta 2018, ko je postal predsednik oblikovalskega dela celotne skupine, je poleg dela pri Kii skrbel tudi za oblikovalske oddelke znamk Hyundai in Genesis.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai, Chu.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Slovenske cene za električni Renault Megane
Bežigrajsko avtomobilsko mesto v malem